Cazul care a șocat o țară întreagă: O mamă a fost eutanasiată după 16 ani de când și-a ucis cei cinci copii

2 min read
Cazul care a șocat o țară întreagă: O mamă a fost eutanasiată după 16 ani de când și-a ucis cei cinci copii

Genevieve Lhermitte și-a ucis copii – un băiat și patru fete – cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani în locuința familiei, din Nivelles, Belgia. 
Tatăl copiilor nu era acasă când tragedia a avut loc. Cei cinci copii au fost uciși în stare de inconștiență, cu un cuțit de bucătărie. După ce a comis faptele, femeia a încercat să se sinuciă, dar nu a reușit, anunță Digi24.
În același an, Genevieve a fost condamnată la închisoare pe viață și închisă în penitenciarul Forest-Berkendae, unde a fost ținută până în 2019, când a fost eliberată temporar, pentru a primi îngrijiri psihiatrice. 
Doi ani mai târziu, femeia a încercat din nou să-și ia viața, însă nici de această dată nu a reușit.
Pe 28 februarie, femeia a fost eutanasiată. Informația a fost confirmată de avocatul său. Avea 56 de ani.

Legislația din Belgia permite eutanasierea adulților și copiilor care suferă nu doar de boli terminale, ci și de afecțiuni psihice grave. Persoana trebuie să fie conștientă și să-și dea acordul. Asta s-a întâmplat i în cazul lui Genevieve.
„A ales să moară pe data de 28 februarie, în semn de respect pentru copii săi. De asemenea, probabil că a vrut să încheie ce a terminat. Atunci când și-a ucis copiii, voia să-și ia viața”, a declarat psihoterapeutul care a lucrat cu Genevieve, potrivit BBC.com.
Ultima sursă citată ne dezvăluie că înainte de procesul care a avut loc în 2008, avocații femeii au pledat pentru sănătatea ei mentală, spunând că nu e aptă să treacă printr-un proces și nici nu ar trebui să meargă la închisoare, ci la un spital psihiatric, pentru a primi tratamentul potrivit.
Juriul, însă, a găsit-o vinovată de crimă cu premeditare, condamnat-o la închisoare pe viață.
În 2010,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.