Cazul Cîrstoiu readuce în atenția publică practica anumitor medici de a trimite pacienții de la spitalul de stat la privat. Dorinel Cosma (AUR) solicită ministrului Alexandru Rafila să ia măsuri

2 min read

Senatorul AUR Dorinel Cosma readuce în atenția ministrului Sănătății o practică inadmisibilă a medicilor de la stat care lucrează în paralel și la privat și care redirecționează pacienții către spitalul privat – parazitarea banilor publici din sănătate în favoarea sistemului privat. Demersul vine în urma dezvăluirilor apărute în presă despre cazul dr. Cătălin Cîrstoiu, candidat al PSD-PNL la primăria capitalei, care arată că acesta și-ar fi redirecționat pacienții de la stat către clinica privată.

În 2021, când a preluat portofoliul Ministerului Sănătății, Alexandru Rafila a afirmat că își dorește ca medicii să facă „un angajament că nu va redirecționa niciodată un pacient din spitalul în care lucrează către un alt spital privat, în care poate lucrează el”. Pe 13 aprilie, ministrul a luat atitudine și în cazul Cîrstoiu. Acesta a declarat, la emisiunea „Insider politic” de la Prima TV, că „nu este nici moral, nici etic, nici uman”. „Nu este tolerabil să nu prestezi serviciile pentru care eşti plătit în spitalul public şi să trimiţi pacienţii la privat că ar fi mai bine”.

Senatorul Dorinel Cosma consideră că un ministrul al Sănătății trebuie să facă mai mult decât să își exprime dezaprobarea față de această practică.

În acest context, parlamentarul botoșănean i-a adresat ministrului Alexandru Rafila următoarele două întrebări la care așteaptă răspuns:

  1. Când veți trece de la constatări la fapte?
  2. Ce măsuri veți întreprinde pentru ca specialiștii angajați în spitalele publice, de stat, să nu mai transforme unitățile sanitare de stat în spații de racolare a clienților pentru cabinetele sau spitalele private?

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.