Cazul pruncului de la Suceava | Ramona Strugariu, eurodeputată PLUS, cere Bisericii să interzică botezul prin cufundare

2 min read
Cazul pruncului de la Suceava | Ramona Strugariu, eurodeputată PLUS, cere Bisericii să interzică botezul prin cufundare

Eurodeputata PLUS, Ramona Strugariu, scrie că ceea ce s-a întâmplat la Suceava, în cazul copilului mort după Botez, este „oribil, brutal și de neînțeles”.
Mai mult, ea spune că speră să vadă un comunicat din partea Bisericii Ortodoxe Române prin care se interzice „această practică”, adică botezul prin cufundarea copilului.
„E oribil, brutal şi de neînțeles ce s-a întâmplat la Suceava. Eu, dacă aş fi părinte, nu aş putea ierta niciodată. E şi o lecție – cumplită, dar o lecție – despre cum, în încercarea de a deveni Dumnezei pe pământ, ne transformăm în neoameni, habotnici şi absurzi. Sper să învețe repede şi mulți lecția asta, dar mai ales să nu se mai repete niciodată. Şi mai sper ceva: să văd acel comunicat oficial, din partea Bisericii Ortodoxe Române, care interzice această practică. Poate păşim în secolul 21”, a scris ea.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.
Ramona Strugariu este membră a grupului europarlamentar Renew Europe, condus de Dacian Cioloș. Ea face parte și din intergrupul european pentru promovarea drepturilor LGBT.
Din această poziție, ea a semnat un document prin care-i cerea președintelui Iohannis să nu promulge legea care interzicea promovarea teoriei genului în școli. Reamintim, teoria genului este cea conform căreia o persoană se poate simți de orice gen, indiferent de sexul biologic.
„Intergrupul pentru drepturile LGBT din cadrul Parlamentului European și-a exprimat recent îngrijorarea referitoare la decizia Senatului României de a adopta amendamentul la Legea Educației prin care se interzice orice referire la identitatea de gen în școli și universități, și a adresat o scrisoare președintelui Iohannis, cerând respingerea propunerii legislative. Promulgarea legii de către președintele României, în forma actuală, va legitima și alimenta discriminarea,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.