Ce întrebări au românii pentru psiholog?

2 min read
Ce întrebări au românii pentru psiholog?

Potrivit Hotnews.ro, Mirona Păun a vorbit în cadrul podcast-ului „Supliment de bine” (by Secom) despre relația românilor cu psihologul.
În ultimii ani, interesul poporului nostru pentru mersul la psiholog a crescut, ceea ce este o veste extraordinară.
Uite care sunt cele mai frecvente întrebări care le au românii le au pentru Mirona, atunci când vin în terapie. 
Cum scap de anxietate?
Cred că mulți dintre noi recunoaștem această întrebare. De fapt, în ultimii ani, cred că fiecare om și-a pus această întrebare măcar o dată.
Ei bine, înainte să știm ce putem să facem ca să scăpăm de ea, e nevoie să o cunoaștem, pentru a afla ce vrea să ne spună.

„Anxietatea face parte din viață, este un companion pe care îl avem. Doar că e ca în relații: Ce fac cu el? Îl țin la distanță și-i închid ușa-n nas? Sau îl invit pe canapea să văd ce are de spus? Să văd ce mesaj are să-mi transmită. Pentru că anxietatea, ca absolut toate celelalte emoții din viața noastră, are și un rol adaptativ, adică ne poate arăta ce anume avem nevoie”, explică Mirona, pentru sursa citată anterior.
De obicei, anxietatea vrea să ne transmită că trebuie să ne uităm la ceva dureros din viața noastră. Cu alte cuvinte, e forma prin care corpul ne face să fim atenți la noi.
„Pe vremuri, iubiții își trimiteau scrisori… aveau timp să se gândească, poate, la lucrurile pe care le puneau în scrisoare și partenerul aștepta cu sufletul la gură și avea timp să proceseze dorul, să proceseze starea de dorință față de celălalt partener. 
Ei bine, acum nu mai avem timpul ăsta, acum totul este pe repede înainte, totul este pe fugă și, din păcate, cădem în capcana ritmicității vieții,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.