Cehia | Dreptul de a purta arme pentru auto-apărare a fost introdus în Constituția țării

2 min read
Cehia | Dreptul de a purta arme pentru auto-apărare a fost introdus în Constituția țării

Senatul, camera superioară a Parlamentului Cehiei, a aprobat înscrierea dreptului de a folosi arme pentru auto-apărare și apărarea altora, în Constituția țării, informează Prague Morning.
Decizia vine ca reacție la eforturile Comisiei Europene (CE) de a limita posesia de arme, inclusiv cele legale. Conform CE, raționamentul din spatele acestor mișcări este de a lua măsuri împotriva terorismului. Criticii acestor măsuri susțin că teroriștii folosesc arme ilegale.
Măsura luată de cehi vine ca urmare a unei petiții semnate de peste 100.000 de oameni, inclusiv un număr de oficiali aleși, notează sursa citată.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Senatorul Martin Cervicek a spus că propunerea servește „nu doar ca simbol dar și ca asigurare pentru viitor. Conform autorilor amendamentului, acesta va bloca viitoare tentative a de interzice portul armelor de către cetățeni.
Amendamentul constituțional va intra în efect începând cu 1 august și 1 septembrie 2021. Președintele Miloș Zeman trebuie ratifice noua modificare.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.
Mulțumesc.
Mihai ȘomănescuPublisher R3media

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.