Cel mai bun tratament este prevenția: produsele care îți feresc copilul de răceală

2 min read
Cel mai bun tratament este prevenția: produsele care îți feresc copilul de răceală

Noi, părinții, suntem întotdeauna în căutarea celor mai bune produse pentru răceală și gripă. Adevărul este că, mai ales în sezonul rece, este important să avem în casă, prevenitv, câțiva ”aliați” de nădejde în combatarea și prevenirea simptomelor de gripă și răceală la copii.

Însă pentru a trata corespunzător fiecare afecțiune în parte, este important de știut cum se manifestă răceala și gripa, cum le deosebim și la ce trebuie să fim atenți.
Gripa vs. răceala – cum se manifestă fiecare
Răceala este o afecțiune comună, frecvența toamna și iarnă, cu simptome ușor de recunoscut. Spre deosebire de gripă, unde simptomele debutează brusc, în cazul răcelii simptomele cresc gradual în intensitate. Știi că micuțul tău este răcit când manifestă următoarele semne:

strănut;
nas înfundat;
dureri în gât;
tuse.

Este una dintre cele mai frecvente infecții de tract respirator și foarte rar se manifestă și prin febră sau dureri musculare. Răceala poate dura de la 2-3 zile până la 10-14 zile și poate apărea în urmă contactului apropiat cu o persoană răcită, din cauza vârstei (sugarii și copiii mici au un risc mai mare de a răci) sau a sistemului imunitar slăbit.
Gripa, pe de altă parte, este o afecțiune respiratorie contagioasă, mai severă decât răceală, fiind provocată de virusurile gripale. Simptomele pot fi moderate până la severe și spre deosebire de răceală, gripă debutează brusc și violent. Acestea sunt:

febră însoțită sau nu de frisoane;
tuse neproductivă;
durere în gât;
dureri musculare și de cap;
oboseală;
nas înfundat;
vărsături sau diaree în cazul copiilor.

De regulă, gripa trece după 3-7 zile de la debutul simptomelor, însă tusea sau starea generală de rău pot persistă și până la 2 săptămâni sau mai mult.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.