Cel mai sănătos fruct – este sărac în calorii, dar bogat în fibre și antioxidanți – Food & Retail

3 min read
Cel mai sănătos fruct – este sărac în calorii, dar bogat în fibre și antioxidanți – Food & Retail

Cel mai sănătos fruct a fost desemnat în urma unor analize privind conținutul acestuia, numărul de calorii și beneficiile pentru sănătate. Conform specialiștilor, afinele sunt cel mai sănătos fruct pe care îl putem consuma.
Centrele pentru Controlul și Prevenirea bolilor recomandă adulților să consume aproximativ 400 de grame de fructe în fiecare zi. Avem o gamă largă de fructe din care putem alege, iar mulți se întreabă, de exemplu, care este cea mai bogată sursă de antioxidanți, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. O opțiune excelentă pe care o puteți integra în dietă sunt afinele.
Afinele – cel mai sănătos fruct
Deși toate fructele sunt sănătoase, nutriționistul Danielle Crumble Smith recomandă un fruct plin de nutrienți în mod special – afinele, conform USA Today.
Afinele au multe fibre, care dau senzația de sațietate pentru un interval mai lung de timp. De asemenea, se numără printre fructele cu cel mai mare conținut de antioxidanți, care previn sau întârzie deteriorarea celulelor.
„Din punct de vedere cognitiv, există o mulțime de beneficii în ceea ce privește memoria și unele studii arată beneficii cardiovasculare sau compuși care luptă împotriva cancerului. În general, acestea scad inflamația”, a preceizat Crumble Smith.
Cu toate acestea, Crumble Smith spune că nu doar consumul de afine poate fi o sursă de nutrienți sănătoși din fructe. Orice fructe introduse în dietă oferă rezultate excelente pentru sănătatea corpului, cu toate că unele fructe conțin nutrienți care ajută în diferite moduri.
De exemplu, merele conțin pectină, o fibră care acționează ca un prebiotic ce poate ajuta funcția colonului și digestia.
Fructele bogate în vitamina C ar trebui să fie, de asemenea, în alimentația noastră, inclusiv citricele (portocale, grapefruit și lămâi) și căpșunele.
„Vitamina C ajută la producția de colagen, iar în generația noastră, oamenii sunt preocupați de diminuarea ridurilor și de sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. Aceasta este, de fapt, cu adevărat crucială pentru asta”, a menționat Crumble Smith.
Afinele pline de vitamine și antioxidanți foto epicuriouscom
Cum se păstrează afinele
Pentru a păstra afinele proaspete, aveți nevoie de frigider, în caz contrar, ele fiind bune de mâncat doar 3-4 zile.
Puteți prelungi termenul de valabilitate după cum urmează:

Selectați fructele astfel încât să nu conțină resturi, fructe deteriorate sau prea coapte. Nu este necesară spălarea afinelor.
Pregătiți un recipient mic și curat, găurit în prealabil, pentru aerisire, însă nu folosiți unul confecționat din metal. Afinele sunt capabile să reacționeze cu acest material și să decoloreze.
Puneți un prosop de hârtie îndoit în patru straturi pe fundul recipientului, fiind utilizat pentru a absorbi umezeala, care rămâne adesea pe boabe, prevenind mucegaiul.
Puneți afinele în frigider, însă nu setați o temperatură prea joasă pentru că poate afecta fructele.
De asemenea sertarul pentru fructe nu este potrivit: cel mai adesea, există un nivel ridicat de umiditate și o ventilație prea slabă. Acești factori pot accelera formarea unui strat de mucegai pe afine.
Cele mai potrivite zone din frigider pentru fructe sunt rafturile de pe mijloc și cele de jos.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.