Centrul de sprijin în criza de sarcină „Sf. Împărăteasă Elena” împlinește un an. Să ducem veste mai departe

2 min read
Centrul de sprijin în criza de sarcină „Sf. Împărăteasă Elena” împlinește un an. Să ducem veste mai departe

Centrul de sprijin în criza de sarcină „Sf. Împărăteasă Elena” împlinește un an, a anunțat Alexandra Nadane, Director Executiv al Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei și coordonatoarea instituției.
La un an de la înființare, Alexandra Nadane nu cere bani, ci să se ducă mesajul mai departe. Sunt mult mai multe femei care au nevoie de sprijin și trebuie să știe că există cineva pentru ele.
„380 de apeluri primite în ultimul an, o experiență de 4 ani de sprijin instituțional oferit femeilor în criză de sarcină, 1 an de la deschiderea Centrului „Sfânta Împărăteasă Elena” și o singură concluzie: în inimile femeilor în criză de sarcină se dau bătălii greu de imaginat. Ele au loc chiar în clipa în care citești această postare”, a scris Alexandra Nadane.
„Sunt lupte între bine și rău, între credință și deznădejde, între viață și moarte. Frica, disperarea, lipsa de speranță sunt monștrii cu care se luptă aceste femei și care sunt – câteodată – de neînvins dacă nu sunt ajutate de alții. Da, fiecare secundă contează și orice ajutor salvează vieți”, continuă mesajul ei.
„Uneori, apelurile la linia verde a Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei sunt un ultim strigăt de ajutor. Alteori femeile sunt atât de epuizate de lupta pe care au dus-o singure, încât nu le vine să creadă că există centre și persoane specializate în criza de sarcină, pregătite să le fie alături emoțional și material, pentru a se bucura în liniște de venirea pe lume a copilului lor.”
Alexandra Nadane spune că multă lume ignoră realitatea crizei de sarcină, pentru că nu apar în public suficiente mărturii despre ea: „În fiecare zi multe femei pierd această luptă și renunță să lupte pentru copiii lor nenăscuți fără să știe că existăm și că suntem gata să le fim alături”.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.