Certificatul Covid obligatoriu pentru profesori. Nu vor putea preda fără el. Se impun reguli severe în Israel

2 min read
Certificatul Covid obligatoriu pentru profesori. Nu vor putea preda fără el. Se impun reguli severe în Israel

Reguli severe în Israel! Certificatul Covid devine obligatoriu pentru profesori!
Israelul, țara cu cea mai mare rată de vaccinare a populației din lume, impune noi restricții dure de teama variantei Delta! Profesorii israelieni, de exemplu, nu vor mai putea preda fără certificat verde Covid sau test! Începând cu data de 3 octombrie, aceștia vor trebui să prezinte fie dovada vaccinării sau a trecerii prin boală, fie un test Covid negativ, dacă vor să mai țină cursuri (fizic sau online) și să primească salariu.

Potrivit Digi24, începând din 3 octombrie certificatele verzi vor fi valabile doar şase luni după administrarea celei de-a două doze de vaccin anti-COVID. Apoi, profesorii ar trebuie să se primească o a treia doză.
Citește și: Nou studiu: adulții vaccinați protejează și copiii nevaccinați
Prin aceste măsuri, Israelul încearcă să crească rata de vaccinare a populației, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Până la momentul actual, în jur de 65% din cei 9,4 milioane de locuitori au fost complet vaccinaţi împotriva COVID-19 și sub 34% au primit a treia doză de vaccin.
Gabi Barbash, fost responsabil în Ministerul Sănătăţii israelian şi în prezent membru al institutului de cercetare Weizmann, spune că „eficacitatea vaccinului Pfizer scade după cinci luni. Atunci când imunitatea se reduce şi circulă o variantă mai contagioasă (precum Delta), este un dezastru”. Acesta mai precizează că dacă nu s-ar fi recurs la o a treia doză, impactul valului patru al pandemiei ar fi fost mult mai semnificativ în Israel.
Citește și: M-am vaccinat anti-Covid! Și am plecat în lacrimi de la Institutul Marius Nasta

Surse: digi24.ro, timesofisrael.com, news.cn

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.