Certificatul verde Covid obligatoriu pentru copiii de peste 6 ani? Ce trebuie să știe părinții

2 min read
Certificatul verde Covid obligatoriu pentru copiii de peste 6 ani? Ce trebuie să știe părinții

Certificatul verde Covid obligatoriu pentru copiii de peste 6 ani?
De la începutul acestei săptămâni, în localitățile din țară unde incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 3 la mie, accesul este permis în restaurante, baruri, spectacole, la piscină sau evenimente private (petreceri, nunți și botezuri) doar cu certificatul verde COVID, care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.
În prima instanță, s-a decis ca acest certificat verde să devină obligatoriu și pentru copiii între 6 și 12 ani, care nu pot fi vaccinați, însă ulterior, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât ca măsură să nu se aplică și în cazul acestora. Așadar, fără certificat verde pentru copiii până în 12 ani!

„Se propune creșterea vârstei până la care copii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani”, sună modificarea adusă în decizia de joi a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
Citește și: În condițiile actuale, 30% dintre copii vor fi infectați cu Covid. Ce spun medicii din România
Ce trebuie să faci pentru a obține un certificat digital?
Certificatul digital COVID-19 este în vigoare încă din data de 1 iulie 2021 și pot fi obținute de pe portalul https://certificat-covid.gov.ro, unic punct de eliberare al acestora.
Pentru certificatele de vaccinare și vindecare, solicitarea de eliberare prin portal trebuie realizată de către solicitant cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de momentul utilizării certificatului, iar pentru certificatele de testare solicitarea se realizează după efectuarea testului,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.