CFR SA a lansat licitația pentru proiectarea liniei Coșlariu – Cluj-Napoca. Trenurile vor circula cu până la 160 km/h

2 min read
CFR SA a lansat licitația pentru proiectarea liniei Coșlariu – Cluj-Napoca. Trenurile vor circula cu până la 160 km/h

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a lansat licitaţia deschisă pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic necesare modernizării liniei de cale ferată Coşlariu – Cluj-Napoca, astfel încât trenurile de călători să poată circula cu o viteză maximă de 160 km/h, iar cele de marfă cu 120 km/h, conform Agerpres.
Cei 99 de kilometri de cale ferată ar fi reparați în 23 de luni, valoarea contractului fiind de 52,32 milioane de lei: Finanțarea este asigurată, în proporție de 85%, de compania privată câștigătoare a licitației. Restul de 15% îl reprezintă finanțarea națională, din bugetul de stat. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 29 martie 2021.
„Studiul de fezabilitate şi Proiectul Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată pe Coşlariu – Cluj-Napoca au drept scop identificarea soluţiei optime din punct de vedere tehnic, economic şi operaţional, ţinând cont de conformarea în relaţie cu standardele europene şi cerinţele de interoperabilitate la nivelul reţelei feroviare româneşti.”, se precizează în comunicat.
Obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între Coşlariu şi Cluj-Napoca pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate, precum şi îndeplinirea următoarelor obiectivelor specifice, respectiv creşterea vitezei de circulaţie şi, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secţiune şi a numărului de călători, inclusiv a numărului de turişti.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.