Cifre alarmante! Secția ATI de la Spitalul Grigore Alexandrescu este plină de copii intubați din cauza Covid-19

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, cel mai mare spital pediatric din țară, vin cu vești îngrijorătoare: valul 4 al pandemiei a luat o amploare semnificativă. Toate cele 5 paturi de la secția de Terapie Intensivă a spitalului sunt ocupate de copii intubați, Covid-pozitivi, iar alți trei copii sunt în saloane, cu suplimentare de oxigen. 
„Avem cinci paturi ATI COVID. Ele sunt pline. Valul patru a început, crește numărul de pacienți mai ales în sfera pediatrică. Grupa de vârstă cea mai afectată este 6 luni – 1 an. ATENȚIE! Majoritatea copiilor care vin cu COVID sunt cu părinți nevaccinați și, din păcate, mulți dintre ei nu cred în virus. A crescut foarte mult numărul pacienților cu manifestări grave. Sunt pacienți intubați, cu manifestări respiratorii.”, a subliniat Laurențiu Ulici, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu.

Doi copii în stare gravă la la Matei Balș. Ce greșeală au făcut părinții după ce aceștia s-au infectat cu Covid-19
Doi copii, unul de numai o lună şi un altul de 4 ani au fost internaţi în stare gravă la Spitalul „Matei Balş” din București, după ce testele au dovedit că sunt infectați cu COVID. Copiii au ajuns la urgențe cu febră foarte mare, după ce părinţii i-au ţinut acasă până în ultimul moment. Copiii au ajuns inițial la Spitalul Marie Curie și de acolo transferați în regim de urgență cu febră 41,2 grade, la Matei Balș. 
„Primul copil, de 4 ani, avea febră de 41,2 grade Celsius. Mama, nevaccinată, susţinea că are laringită nedocumentată şi era convinsă că nu poate fi altceva. După teste a fost găsită pozitiv la COVID, la fel şi copilul. Al doilea copil- sugar de 1 lună, puseuri febrile debutate în urmă cu 3 zile, T max- 38.5 C, refractar la tratament, scaune de consistenţă apoasă,

 » sursa: www.qbebe.ro