Ciolacu bate Cîțu să priceapă Iohannis – CRITICII.RO

3 min read
Ciolacu bate Cîțu să priceapă Iohannis – CRITICII.RO

Pasionat de folclor și tradiții cum îl știm, Marcel Ciolacu nu pierde niciun prilej să-și etaleze cunoștințele în domeniu. Bunăoară, aseară, la Antena 3, el s-a referit la bine-cunoscutul proverb „a bate șaua ca să priceapă iapa”, dar l-a spus într-o altă variantă, că așa e folclorul ăsta modern, personalizat. Practic, el l-a bătut (din vorbe, evident, că don Marcelinho nu e adeptul violenței, știți bine că și la Revoluția de la Buzău el n-a tras în nimeni, doar a mâncat cârnați și-a păzit sediul de teroriști) șaua Cîțu ca să priceapă iapa Iohannis. Altfel spus, a precizat, cu subiect și predicat: „Avem doua concepţii diferite, chiar despre lume şi viaţă. Sunt şi probleme de fond, dar domnul Cîţu ar trebui să recunoască că, dacă PSD nu intra la guvernare, nu ştiu cum ar fi arătat acum România. Îl anunţ acum oficial pe domnul Cîţu că, dacă PSD iese de la guvernare, vom avea alegeri anticipate.”

În teorie, liderul PSD i s-a adresat lui Cîțu. În practică însă, adevăratul destinatar al mesajului nu a fost Cîțu, care deja e masă neglijabilă, e a șaptea roată la căruță, popa-prostu, paișpe din cărți, neica-nimeni în proză, pielea rotulii. Adevăratul destinatar a fost Iohannis, căci vorbele lui Ciolacu sunt cu bătaie lungă. În traducere liberă din ciolaneză, spusa asta cu anticipatele înseamnă, de fapt, „Băi, Ciolannis, dacă nu-ți ții pechinezul Cîțu în lesă și-l mai lași să latre mult la noi, s-ar putea să tragem pentru anticipate, și-n cazul ăsta, ești terminat, o să ajungi la suspendare și ți se termină muuult mai devreme concediul de trei ani la Cotroceni.”

Citește și: Ciolacu îl amenință pe Cîțu: Dacă PSD iese de la guvernare avem alegeri anticipate

Iar adevărul este că, oricât ar fi ei de uniți de pasiunea pentru ciolan, pesedeii și peneleii nu mai pot continua prea mult împreună, câtă vreme Cîțu, care e încă președintele PNL și al doilea om în stat, tot bagă bețe-n roțile guvernării. Căci nu știu dacă ați observat, dar de când a fost tras pe linie moartă și i s-au luat pâinea și cuțitul guvernării, ca să-i fie încredințate altuia, mai lingău ca el, Cîțu nu mai e om politic, ci troll. Un fel de Mălin Bot sau de revoluționarul Ceaușescu, care mereu are ceva de comentat, de criticat, de agresat verbal colegii aflați în guvern. Ai impresia că, până să plece Cîțu de la guvernare, în România curgea lapte și miere la robinet și, de când a venit Ciucă, s-a spart conducta și nu mai picură pe ea decât apă ruginită. Cîțu i-a umplut de zoaie pe toți colegii din coaliție și face opoziție la propria gașcă de guvernare mai tare decât fac pluseriștii (bine, ăia nu fac deloc, dar asta-i altă căciulă!). Nu trece zi să nu-l auzim cum îl ia în tărbacă ba pe ăla de la Economie, ba pe ăla de la Transporturi, ba pe ăla de la Fonduri Europene. De când nu mai e premier,

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.