Cîțu explică de ce a fost prelungită starea de alertă: Trebuie să fim vigilenţi în continuare

1 min read
Cîțu explică de ce a fost prelungită starea de alertă: Trebuie să fim vigilenţi în continuare

Distribuie acest articol!
Florin Cîțu a explicat că starea de alertă a fost prelungită pentru încă 30 de zile începând cu 12 iulie pentru a se asigura o prevenție mai bună. Premierul a subliniat că este nevoie să fim vigilenţi în continuare. Pe de altă parte, ținând cont că avem doar 60 cazuri de infectări/zi, mai multe voci – printre care și cea lui George Simion, susțin că această decizie este nefondată.
Florin Cîţu a fost întrebat, joi seară, la Craiova, de ce a fost prelungită starea de alertă dacă situaţia epidemiologică este bună şi a răspuns: „Trebuie să fim vigilenţi în continuare. Am relaxat unele condiţii, dar este important să rămânem vigilenţi şi este important să ne vaccinăm, este singura soluţie de a scăpa de pandemie. Aceste restricţii pe care le impunem nu ne salvează de pandemie, doar vaccinarea ne salvază de pandemie”.
Întrebat cum merge campania de vaccinare, premierul a precizat: „Dacă ne uităm la campania de vaccinare prin filtrul cu numărul de persoane infectate zilnic, merge foarte bine. Dar depinde doar de noi să nu avem un val patru, pentru că avem vaccin. Dacă ne vaccinăm, nu vom avea un val patru. Este atât de simplu”.

Distribuie acest articol!

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.