CIUCĂ și-a crescut pensia cu 2.000 de lei dar a dat la bătrâni 125 de lei – CRITICII.RO

3 min read
CIUCĂ și-a crescut pensia cu 2.000 de lei dar a dat la bătrâni 125 de lei – CRITICII.RO

Marius Lulea, prim-vicepreședinte al AUR, a criticat în discursul său măsurile l8uate de guvernul României și prin care clasele privilegiate au fost favorizate din nou. El a amintit și de creșterea pensiei lui Nicolae Ciucă cu 2.000 de lei în timp de un milion de bătrâni vor primi doar 125 de lei la pensie.

Iată principalele idei:

Nu vă pierdeți speranța, am avut momente mai dificile și am răzbit

„În primul rând vreau să vă spun că sunt bucuros pentru că mă aflu alături de colegi în aceste zile de mare sărbătoare pentru români.Aș dori să încep cu o scurtă incursiune istorică. În 1821, când Tudor Vladimirescu a murit asasinat, revoluția a câștigat deoarece domniile fanariote au fost îndepărtate. În 1848 când revoluțiile din țările românești au fost înfrânte, nimeni nu vedea mica unire din 1859, atunci când, cu mult curaj , românii au ales același domnitor în Moldova și în Muntenia, contrar voinței marilor puteri. În 1877 puțini credeau că România își va dobândi independența și suveranitatea pe care astăzi unii o dau cu prea mare ușurință. În 1914 Ardealul, Basarabia și Bucovina erau locuite majoritar de către români dar nu făceau parte din regatul României. În 1917, după doi ani de eșec militar și politic, cu administrația retrasă în Moldova, poporul român greu încercat nu a rămas fără speranță. Un an mai târziu istoria întoarcea fața către români și Basarabia, Bucovina și apoi Ardealul aveau să se unească cu țara.Ce vreau să vă spun: poporul român știe să se regăsească și să lupte până la capăt chiar și atunci când nimeni nu mai are credința că am putea schimba ceva.

Peste Prut avem 3 milioane de români: Unirea ACUM

Peste Prut avem 3 milioane de români, războiul este la graniță. Contextul este similar cu cel din 1918, iar soluția oferită de România trebuie să fie numai unirea. Uni8i trag la Chișinău ca să aibă un stat al lor și pentru acest lucru preferă să țină românii în sărăcie, întuneric și frig când soluția este doar una: eliminarea graniței de pe Prut. Este o soluție Europeană, democratică și euro-atlantică. Orice altă propunere reprezintă continuarea unei minciuni. Cer conducerii actuale de la Chișinău să intre pe ușa negocierilor politice pentru Unire , in condițiile în care pe 27 martie 2018 parlamentul de la București a votat o rezoluție favorabilă care a deschis ușa acestui proces. Puteți face istorie cu adevărat dacă vă asumați să fiți alături de nume mari precum Mihai Viteazu, Ioan Cuza, Regele Ferdinand sau regina Maria.

Cinci milioane de români au fugit de sărăcie

Avem 5 milioane de români plecați din țară datorită sărăciei, birocrației, corupției și pentru că statul nu își face treaba: nu oferă educație, sănătate, nu face investiții și nu oferă securitate. Acești români reprezintă cea mai mare bogăție a noastră. Ei sunt cei care văd mai bine cum stau lucrurile și ei vor aduce schimbarea așa cum au adus-o și în 1848 sau 1859.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.