Ciucă umilește pe profesori: vă dăm ajutoare sociale o dată la șase luni. Profesorii indignați de propunere

2 min read
Ne-au închis doi ani în casă , acum ne închid gura – Ciucă și Bode cer 7 ani de pușcărie pentru cei care protestează – CRITICII.RO

Premierul Nicolae Ciucă se simte deranjat de protestul profesorilor și susține că momentul nu este potrivit, având în vedere dificultățile bugetare.

Peste 50.000 de profesori câștigă doar 2.200 de lei pe lună, iar costul vieții a crescut semnificativ, dublându-se.

Numărul total al profesorilor din România depășește 350.000. Într-o propunere, Nicolae Ciucă sugerează acordarea unei prime la șase luni pentru profesori. Cu toate acestea, această propunere este considerată o insultă și o umilință de către profesori, care resping ideea de a fi asimilați asistaților sociali.

Pe de altă parte, liderii partidului AUR susțin că profesorii sunt mințiți în privința lipsei de fonduri. Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR, afirmă că anual se cheltuiesc miliarde de euro pe pensii speciale, finanțarea partidelor politice, sinecuri politice și contracte supraevaluate semnate direct de către guvern.

Liderii AUR susțin dreptatea profesorilor și afirmă că există resurse financiare pentru a asigura un salariu minim net de cel puțin 3.000 de lei pentru orice profesor, indiferent de experiență. Costurile anuale estimate ar fi sub 100 de milioane de euro. În comparație, suma de 50 de milioane de euro alocată anual partidelor politice este considerată derizorie.

Aceasta nu este o teorie a conspirației: guvernul refuză să aloce fonduri pentru profesori, deoarece acestea sunt direcționate către propriile buzunare. S-au achiziționat avioane vechi de 40 de ani cu 1 miliard de euro, dar nu există bani pentru a crește salariile profesorilor cu 1.000 de lei în medie.

Partidele PSD și PNL, care conduc România, sunt mai preocupate de împărțirea funcțiilor decât de rezolvarea problemelor românilor.

Criza din sistemul educațional poate fi rezolvată doar prin acceptarea cerințelor profesorilor de către guvern și majorarea salariilor acestora. Inflația a redus puterea de cumpărare, iar banii imprimați în plus nu au fost direcționați către educație, ci către companiile afiliate partidelor politice.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.