Claudiu Năsui(USR): Noi înțelegeri cu Ungaria

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui(USR), s-a deplasat la Budapesta pentru a realiza mai multe înțelegeri cu oficialii statului maghiar. Din partea părții maghiare a participat ministrul de Externe Peter Szijjarto, cunoscut ca un anti-român în urma mai multor declarații nepotrivite pentru funcția pe care o deține.

„Sunt la Budapesta, unde am semnat împreună cu Péter Szijjártó, omologul meu ungar, trei acorduri între România și Ungaria. Primul este un protocol pentru operaționalizarea Comisiei mixte, o structură prin care să îmbunătățim cooperarea economică între România și Ungaria.Al doilea este acordul de înființare a Camerei de comerț bilaterale România-Ungaria, o structură prin care mediul de afaceri din România și din Ungaria să poată să se apropie mai mult.Al treilea este acordul prin care vom realiza conexiunea între drumul expres Satu Mare – Oar și drumul expres Mateszalka – Csenger.

Care va face posibilă deplasarea mai rapidă între România și Ungaria.Îmi doresc să avem relații cât mai deschise și să generăm cât mai multe oportunități de afaceri pentru întreprinderile din România și din Ungaria reciproc avantajoase.Comerțul liber este unul dintre cele mai bune lucruri care s-au întâmplat umanității. Prin el, putem să beneficiem cu toții de avantajele comparative ale fiecăruia.

Adică să ne sporim cu toții bogăția. Să beneficiem de piețe mai mari și de oportunități mai multe, de economii de scară, și, mai ales, de specializarea muncii, care sporește productivitatea tuturor.Ce efect au lucrurile astea asupra noastră?

Ne permit să avem o gamă mai largă de bunuri și servicii la dispoziție, la prețuri mai bune și cu inovație mai multă. Aceste lucruri sunt dovedit posibile numai în capitalism.De multe ori luăm Uniunea europeană și liberul schimb pe care aceasta îl are în interiorul uniunii ca pe un dat. Ar trebui să-l apreciem mai mult, să-l consolidăm și chiar să-l extindem.”, notează Năsui.

 » sursa: www.60m.ro