Claudiu Târziu (AUR): În lipsa unei campanii obiective de informare, de ce asistăm la spectacolul public al vaccinării?

2 min read
Claudiu Târziu (AUR): În lipsa unei campanii obiective de informare, de ce asistăm la spectacolul public al vaccinării?

Claudiu Târziu consideră, înainte de a te vaccina, trebuie să fie întrunite o serie de condiții, printre care se regăsesc garanțiile din partea producătorului în ceea ce privește eventualele reacții adverse și o campanie de informare obiectivă din partea autorităților.

În contextul în care nu putem bifa aceste condiții, copreședintele AUR se întreabă ce stă la baza spectacolului public al vaccinării politicienilor.

„Înțeleg să accepți să te vaccinezi în următoarele condiții:

boala pentru care se face să aibă un potențial de răspîndire prea mare și o rată de vindecare prea micăsă existe dovezi științifice irefutabile că vaccinul conferă imunitate deplină la boala vizatăproducătorul să garanteze că vaccinul nu poate avea vreun efect negativ semnificativ (îmbolnăviri grave, handicap sau moarte) și să-și asume ca, în caz contrar, să plătească sancțiuni uriașe menite a înlătura tentația unor experimente pe oameni sau a unei pofte de profit străină de orice etică, empatie și responsabilitateguvernul care decide să vaccineze populația să își asume consecințele acestui gest, de la sancțiuni financiare pînă la pedepse cu închisoarea pentru funcționarii și demnitarii care au luat această decizie sau să existe o perioadă îndelungată de vaccinare cu acel vaccin, care prin ea însăși se constituie într-o garanție că tratamentul este necesar, funcționează și nu prezintă pericole majoreguvernul să facă o informare obiectivă și completă a tuturor cetățenilor asupra beneficiilor și riscurilor pe care le presupune vaccinulautoritățile să ofere cetățenilor libertatea de a alege dacă se vaccinează sau nu, fără nici o condiționare

A te vaccina fără ca aceste condiții să fie îndeplinite presupune fie disperare, fie inconștiență. Ambele stări sunt alimentate de ignoranță și indolență. Și sunt deseori plătite scump. Uneori cu viața, alteori doar cu libertatea. Admit că poți accepta să devii cobai dacă te confrunți cu o perspectivă tragică și în lipsa alternativei. Cu alte cuvinte, dacă ai de ales între moarte și încercarea de a te salva printr-un vaccin experimental, este justificat să optezi pentru a doua variantă. Altfel, nu. Având în vedere cele de mai sus, ar fi interesant de aflat ce stimulează frenezia vaccinărilor filmate și fotografiate din ultimele zile”, scrie senatorul AUR pe pagina sa de Facebook.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.