Clotilde Armand este acuzată că a schimbat emblema sectorului 1: L-a eliminat pe Sf. Dumitru și l-a înlocuit cu „cocoșul din Punguța cu doi bani”

2 min read
Clotilde Armand este acuzată că a schimbat emblema sectorului 1: L-a eliminat pe Sf. Dumitru și l-a înlocuit cu „cocoșul din Punguța cu doi bani”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este acuzată că a adoptat, în mod unilateral, o nouă stemă pentru instituția pe care o păstorește.
Noua emblemă a fost introdusă printr-o postare pe facebook. Simbolul ales de către Armand aduce cu o versiune simplistă a emblemei statului român, alb-negru, fără niciun element de identificare. Unii comentatori, profitând de faptul că în centrul noului logo se află două cercuri, au poreclit noua emblemă „Cocoșul din Punguța cu doi bani”, celebra poveste a lui Ion Creangă.
Consilierul PNL Dan Podaru a acuzat demersul primarului Clotilde Armand și a informat că proiectul nu a fost supus dezbaterii consilierilor și nici votului.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Această rușine este noua stemă a Primăriei Sectorului 1. Proiectul nu a fost prezentat consilierilor și nu a fost votat. Este o rușine, nu poate fi numit nici desen animat. Acest desen abominabil trebuie eliminat imediat de pe site-ul Primăriei. Dacă este necesară altă siglă, trebuie să fie inițiat un concurs public la care să participe firme, graficieni profesioniști sau agenții de publicitate”, a transmis Dan Podaru pe pagina sa de Facebook.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
De remarcat că înainte de această schimbare, Primăria Sectorului 1 folosea ca emblemă exact stema Capitalei.
Stema Capitalei este o variantă stilizată a celei din secolul XIX: o acvilă de aur, care-l are în centru pe Sf. Dimitrie, ocrotitorul Bucureștilor. Alături de aceste simboluri se află și o cocardă tricoloră pe care scrie: Patria și Dreptul meu.

Dragi prieteni,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.