Co-parenting felin: două mame pisicuțe au grijă împreună de puii lor

2 min read
Co-parenting felin: două mame pisicuțe au grijă împreună de puii lor

Două mame pisicuțe au grijă împreună de puii lor
Animalele au un instinct matern foarte dezvoltat, în special pisicile! O femeie a postat, pe Reddit, o fotografie cu două mame pisici, pe nume Clementine și Cloud, cu puii lor cuibăriți în siguranță între ele. „Co-parenting în adevăratul sens! Puiuți de doar 2 săptămâni, unii ceva mai măricei de 6 săptămâni și două mămici care își iubesc și hrănesc „copilașii” ori de câte ori e nevoie”, a scris femeia în dreptul imaginii care îți topește inima.

Foto: Reddit
Postarea a primit mii de aprecieri și i-au făcut și pe celalți internauți să își spună propriile povești cu mame-pisicuțe, care își apără și au grijă de puii lor, dar și de cei ai altor pisici, ca niște mici leoaice.
Citește și: 30 curiozități de care nu știai despre pisicuțe

„Acest lucru s-a întâmplat și cu câteva dintre pisicile mele, trei dintre ele au avut toate pisoi în decurs de două săptămâni. Mamele făceau cu schimbul pentru a-i hrăni”, a spus unul dintre ei.
„Când eram copil, am avut 2 pisici care au născut în aceeași săptămână, iar una dintre mamele pisicilor nu era interesată să fie mamă, așa că cealaltă a avut grijă de toți puii. Este atât de drăguț cum pisicile vor avea grijă de puii care nu sunt ai lor”, a adăugat o alta.

Poate că pisicile par oarecum distante, dar au instincte materne incredibil de puternice. Pisicile iau deseori în primire orfani din tot felul de specii – de la puii altor pisici la căței, iepurași, șoareci, veverițe, păsări (inclusiv pui de rață) și chiar arici. Chiar dacă nu pot alăpta puii – și cel mai probabil o vor face dacă pot – pisicile vor avea adesea grijă de ei și chiar îi vor crește alături de propria „familie”.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.