Combinatul de la Turnu Măgurele intră în FALIMENT și se prefigurează o problemă cu iz penal

Administratorii firmei de insolvență Sierra Quadrant spun că nu au o soluție pentru cei 540 de angajați ai Donau Chem SRL Turnu Măgurele, combinat chimic controlat din spate de omul de afaceri Ioan Niculae.

Cu părere de rău se confirmă ceea ce noi am înțeles din verificările anterioare. Ioan Niculae ar fi realizat o inginerie financiară cu ajutorul administratorului special Mihai Călinescu și compania North Chemical Complex SRL controlată de Petrică Buduru. Acest administrator special, Mihai Călinescu, nu poate fi de găsit deși s-au făcut nenumărate demersuri în acest sens.

Nu există bani de salarii și nici nu vor fi. Din ce cunoaștem sunt șanse zero ca angajații combinatului să mai primească ceva. Nu știm motivele pentru care angajatorul ține oamenii blocați și nu dorește să facă plata salariilor.

Reprezentanții partidului AUR au anunțat că vor face mâine demersuri către ministerul Muncii și către ITM Teleorman să cerceteze situația de la Turnu Măgurele, pentru că se poate forța soluționarea situației juridice. Știm că nu venim cu vești bune, dar acolo din ceea ce vedem este o adevărată schemă de fraudare de nivel înalt.

Administratorul juridic, Sierra Quadrant, nu a reușit să intre în posesia contractului dintre Donau Chem și North Chemical Complex deși a făcut demersuri juridice în acest sens. După declararea falimentului, Sierra Quadrant va desface toate contractele de muncă ale celor 540 de angajați ai combinatului chimic de la Turnu Măgurele.

„Declararea falimentului este preconizată pentru perioada 14-18 martie 2021 și Sierra Quadrant estimează că nu va putea plăti salariile mai devreme de luna septembrie 2021.”, au declarat reprezentanții companiei de insolvență.

Problemele principale de la combinatul chimic Turnu Magurele sunt personalul necalificat, managementul defectuos, respectiv administratorul special și echipa de conducere operativă. Un alt aspect este faptul că acest combinat a fost folosit ca un ”vagon” de către North Chemical Complex SRL care a încasat toți banii obținuți din vânzarea mărfii,

 » sursa: www.4media.info