Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova este o instituție subordonată politic – CRITICII.RO

2 min read
Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova este o instituție subordonată politic – CRITICII.RO

Nu cred că mai este o surpriză pentru nimeni că AUR face valuri mari și în Republica Moldova și că adeversarii politici sunt speriați. Unii nu vor, alții chiar nu înțeleg că această formațiune este o necesitate izvorâtă din nevoia de bine, indiferent ce înseamnă bine pentru fiecare: Unire, creșterea salariilor, a pensiilor sau întoarcerea celor plecați, acasă.

Luați prin surprindere , ceilalți actori de pe scena politică nu stiu cum să reacționeze, fie că este vorba de cei de la PAS, Blocul Socialiștilor și Comuniștilor sau restul. Și pentru că nu vor să arate pe față faptul că pun piedici celor de la AUR, apelează la tertipuri.

Cel din urmă exemplu, decizia CEC de a majora cu sapte locatii numărul secțiior de votare din diaspora, știut fiind faptul că majoritatea celor din diaspora vor vota cu AUR. CEC nu a făcut decât să demonstreze încă o dată că este nu doar influențată, ci și subordonată politic. Au majorat doar cu sapte numărul secțiilor de votare din diaspora, pe baza unei presiuni sociale, altfel nu ar fi mișcat un deget.

Cei din diaspora vor să voteze și vor să voteze în număr mare. Asta este de fapt și frica cea mai mare pentru cei care își văd amentintate pozițiile și avantajele, mai grav , chiar libertatea.

Nu exita nicio scuză pentru a nu se mari numărul secțiilor de votare, există resurse, există locații disponibile, dar nu există dorință. Este important că AUR a contestat la Curtea de Apel decizia CEC. Sa vedem raspunsul.

Lupta continuă, nu este deloc una ușoară, dar schimbarea se va vedea pe 11 iulie . Surprize vor fi , foarte mari. Pentru unii extrem de neplăcute

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.