CONCURSUL REGIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ”GEORGE TUTOVEANU”, EDIȚIA a XIV-a, 2023

3 min read
CONCURSUL REGIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ”GEORGE TUTOVEANU”,  EDIȚIA a XIV-a, 2023

Concursul inițiat de catedra de limba și literatura română de la Școala Gimnazială ”George Tutoveanu” Bârlad urmărește să valorifice și să stimuleze potențialul artistic al elevilor din ȋnvățământul primar și gimnazial.
Prin acest demers, ne-am propus, de asemenea, să menținem în conștiința publică memoria fondatorului Academiei Bârlădene – poetul care îndemna pe tinerii scriitori la reînălțare spirituală și la transformarea „unui colț de țară într-o vatră luminoasă de cultură”.
Rezultatele edițiilor anterioare ale concursului ne-au încurajat să continuăm acest proiect care valorifică atât interesul copiilor pentru lectură, cât și nevoia acestora de a-și afirma talentul literar. Nume proiect: CONCURSUL REGIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ GEORGE TUTOVEANUOrganizatori: Profesorii din catedra de limba și literatura română de la Școala Gimnazială ”George Tutoveanu”, Bârlad.
Persoane de contact:
Prof.Căruţaşu Cristina (0740659414)
Prof. Munteanu Oana (0746172600).Condiţii de participare: Concursul se adresează elevilor din clasele II- VIII şi se desfășoară pe două secțiuni, având tematică liberă:
a) poezie
b) proză
Pentru sectiunea poezie, participanții vor trimite maximum 5(cinci) poezii pentru fiecare categorie de vârsPerioadă înscriere: 01.02.2023 – 28.02.2023Perioadă desfăşurare: 01.03.2023 – 31.03.2023CONCURSUL REGIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ,,GEORGE TUTOVEANU’’, EDIȚIA, A XIV-A, 2023REGULAMENT PRIVIND ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA PROIECTULUI  CONCURSUL REGIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ,,GEORGE TUTOVEANU’’, EDIȚIA, A XIV-A, 2023
Inspectoratul Școlar al Județului Vaslui
Primăria Municipului Bârlad
Academia Bârlădeană
Școala Gimnazială George Tutoveanu Bârlad
Organizează

CONCURSUL REGIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ GEORGE TUTOVEANU, EDIȚIA a XIV-a, 2023
 Prezentare generală
Concursul inițiat de catedra de limba și literatura română de la Școala Gimnazială George Tutoveanu urmărește să valorifice și să stimuleze potențialul artistic al elevilor din ȋnvățământul primar și gimnazial.
Prin acest demers, ne-am propus, de asemenea, să menținem în conștiința publică memoria fondatorului Academiei Bârlădene – poetul care îndemna pe tinerii scriitori la reînălțare spirituală și la transformarea „unui colț de țară într-o vatră luminoasă de cultură”.
Rezultatele edițiilor anterioare ale concursului ne-au încurajat să continuăm acest proiect care valorifică atât interesul copiilor pentru lectură, cât și nevoia acestora de a-și afirma talentul literar.
Desfășurarea concursului
Concursul se adresează elevilor din clasele II- VIII şi se desfășoară pe două secțiuni, având tematică liberă:

a) poezie
b) proză

Pentru sectiunea poezie, participanții vor trimite maximum 5(cinci) poezii pentru fiecare categorie de vârstă (fiecare nivel de studiu);
Pentru secțiunea proză, se vor trimite maximum 3(trei) texte în proză scurtă.
Lucrările vor fi tehnoredactate la un rând, scrise cu Times New Roman, pe format A4, obligatoriu  cu semne diacritice.
Profesorii ȋndrumători vor trimite materialele până la 28 februarie 2023, data poștei, ȋn format electronic, pe adresa [email protected], ȋnsoțite obligatoriu de fișa de ȋnscriere.
Pentru a primi protocolul de colaborare și diploma de participare/mențiune, premiu, participantul trebuie să trimită un plic autoadresat, pe adresa: str. Carpați nr. 5, la Școala Gimnazială George Tutoveanu, cod poștal 731230, loc. Bârlad, jud. Vaslui, în caz contrar, diplomele se vor expedia  on-line, pe adresa de mail indicată.

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.