Conferința de Educație Timpurie cu tema ”Educația vine din inimă” are loc între 24 și 30 octombrie la Timișoara, București, Suceava, Chișinău

3 min read
Conferința de Educație Timpurie cu tema ”Educația vine din inimă” are loc între 24 și 30 octombrie la Timișoara, București, Suceava, Chișinău

În perioada 24-30 octombrie va avea loc cea de-a 8-a ediție a Conferinței de Educație Timpurie, singurul eveniment dedicat educației timpurii cu acces GRATUIT pentru cadrele didactice din învățământul preșcolar și primar ce activează în sistemul public.
După 2 ani care au perturbat învățământul la nivel global și o ediție a Conferinței de Educație Timpurieorganizată online, anul acesta, organizatorii au decis revenirea la formatul cu participare în sală și au extins evenimentul în Timișoara (24 octombrie), București (26-28 octombrie), Suceava (29 octombrie) și Chișinău (30 octombrie).
Nu mai puțin de 8 formatori din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, recunoscuți pentru contribuția lor la îmbunătățirea sistemelor de învățământ la nivel global, vor susține sesiuni de training în jurul tematicii anului 2022, ”Educația vine din inimă!”.
Tema acestei conferințe este una care invită la abordarea învățării din perspective multiple, pentru toate tipurile de inteligențe. Sesiunile de training au fost create pornind de la conceptul de ”stare de bine” în sala de clasă, importantă în acumularea de cunoștințe și deprinderi relevante în viitor. Modul în care dezvoltăm aceste arii astăzi se va reflecta în viața de adult a noilor generații. Va fi o editie pentru viitor, ancorată în prezent.Ne păstram elementul diferențiator, și anume participarea speaker-ilor cu activitate la nivel mondial, pentru a da posibilitatea și cadrelor didactice din România de a fi la curent cu cele mai noi strategii și de a primi același tip de informație precum colegii lor din alte țări.” Valentina Secară, fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie.
Astfel, formatorii care vor fi prezenți la Conferința de Educație Timpurie au pregătit pentru cadrele didactice din România, nu doar strategii adaptate nevoilor de învățare ale noilor generații și seturi de activități ușor de aplicat la clasă, ci și experiențe și lecții motivaționale menite să stimuleze entuziasmul și starea de bine în viața profesională și personală. Printre sperakerii conferinței se numără:

Alison Featherbe deținătoare a titlului ”Trainer of the Year” la Nursery World Awards 2021 și unul dintre cei mai apreciați specialiști în educație timpurie pentru calitățile sale de a pregăti și motiva liderii și managerii de unități de învățământ preșcolar.
Pamela Mundy colaborează în calitate de expert în educație timpurie cu numeroase organizații internaționale, inclusiv școli și ministere ale educației. Deține funcția de consultant pentru BBC și Channel 4 Learning pe probleme de educație, este co-autor al programului online de leadership în educație timpurie de la Oxford University Press și a colaborat cu Departamentul pentru Educație al Guvernului Britanic la elaborarea, dezvoltarea și derularea programului national dedicat primilor ani de formare a copilului.
Helen Battelley, consultant, antrenor, autor și speaker respectat la nivel global pentru contribuția valoroasă la creșterea profilului activității fizice din primii ani și la reducerea comportamentelor sedentare.
Helen O’Donoghue, formator pentru adulți cu o experiență de peste 28 de ani de lucru cu sisteme educaționale internaționale în țări precum: Malaezia, China, Vietnam, Franța, Olanda, Oman, Arabia Saudită, Elveția și Marea Britanie.
Stuart Stotts – autor, muzician și formator educațional ce provine din Madison,

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.