Congres PNL: Florin Cîțu a fost ales președinte. Ludovic Orban anunță că-și va da demisia din fruntea Camerei Deputaților

2 min read
Congres PNL: Florin Cîțu a fost ales președinte. Ludovic Orban anunță că-și va da demisia din fruntea Camerei Deputaților

Premierul Florin Cîțu a câștigat cursa pentru președinția Partidului Național Liberal. Cîțu l-a învins în competiția internă pe Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și președinte în funcție. Cîțu a obținut peste 60% din sufragii.
Un număr de 4.848 de voturi valabile au fost introduse în urnă.
Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi, ceea ce înseamnă 60,2%.
Ludovic Orban a fost votat de 1.898 de membri, ceea ce înseamnă 39,7%.
72 de voturi au fost anulate.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Rivalul său, Ludovic Orban, a recunoscut înfrângerea și a anunțat că-și va prezenta demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.
„Mulțumesc celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condițiile în care s-a desfășurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîțu pentru alegerea ca președinte PNL. De-a lungul carierei mele de 31 de ani apărat valorile liberale și am acționat pentru a pune în practică un ideal al politicilor ideale. Voi rămâne consecvent. Îmi voi păstra convingerile și acțiunea politică pentru apărarea democrației, valorilor liberale și voi continua să acționez așa cum am făcut și până acum. Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa președintelui ales, Florin Cîțu”, a spus Ludovic Orban.
El a ținut să precizeze și că parteneriatul cu Klaus Iohannis nu mai există.
„Vreau să vă mai spun un lucru – din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu va mai fi niciun parteneriat”, a mai spus Ludovic Orban.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.