Construim împreună „O LUME DE LA ZERO” la Teatrul Ion Creangă

2 min read
Construim împreună „O LUME DE LA ZERO” la Teatrul Ion Creangă

Conceptul spectacolului, regia și decorul sunt realizate de Beatrice Iordan. Alături de ea, din echipa spectacolului fac parte – Viaceslav Vutcariov, care a creat costumele și Florin Iordan, care a compus muzica. În spectacol vor juca actorii Teatrului Ion Creangă, Carmen Palcu și Tudor Morar. De asemenea, Florin Iordan și Maruca Iordan, îi vor acompania pe actori de-a lungul poveștii cu interpretare muzicală și vocală. 
Ce a fost la început? Nu știm sigur, probabil nici nu vom ști, deoarece fiecare mitologie ne propune o altă cosmogonie. Din nimic s-a creat o lume pe care noi astăzi o iubim. Iar pentru a vedea cum, vă propunem și noi o altă teorie. Într-un spațiu gol, lipsit de timp și lumină, doi călători, Mira și Miru, se decid să construiască o lume mare și primitoare. Însă, această lume e mai specială, deoarece este creată cu ajutorul notelor muzicale, iar din umbre, obiectele prind viață. 
Spectacolul „O lume de la zero” vă propune să asistați la un altfel de început al Universului, un început în care bucuria de a descoperi și joaca au un rol esențial. Din joacă, cele două personaje creează o lume de la zero în care mai târziu apare și omul. Pe scenă, se va contura în fața ochilor celor mici și a celor mari, o lume în care, an după an, omul îi va descoperi noi sensuri și răspunsuri la întrebări nemuritoare. 
Noul spectacol, care intră în repertoriul Teatrului Ion Creangă, face parte din programul „Educație Timpurie. Teatru pentru 0-6 ani”. Acest program a fost realizat din dorința de a valoriza capacitatea şi potenţialul copilului mic de a se implica, de a participa şi de a învăţa prin interacţiuni. De asemenea, prin acest program ne dorim să promovam importanţa şi beneficiile aplicării conceptului de Educaţie Timpurie realizată prin mijloacele teatrului. 

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.