COVID-19: Începe vaccinarea femeilor însărcinate. Austria este primul stat din UE care va da startul campaniei

1 min read
COVID-19: Începe vaccinarea femeilor însărcinate. Austria este primul stat din UE care va da startul campaniei

Austria urmează exemplul Israelului și va începe vaccinarea femeilor însărcinate împotriva covid-19 de la jumătatea lunii mai. Viena va deveni astfel primul oraş din Uniunea Europeană care adoptă această măsură, ce are ca scop evitarea unor posibile complicaţii în timpul sarcinii ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2, scrie ediția de dimineață.
Potrivit sursei citate, există deja două studii importante realizate la spitalul Hadassah din Ierusalim, care arată faptul că vaccinul este eficient și nu are alte efecte secundare grave. Israelul a fost prima țară din lume care a introdus femeile însărcinate pe lista persoanelor cu prioritate la vaccinare.
Capitala austriacă le va oferi posibilitatea de a se vaccina femeilor însărcinate începând din săptămâna a 13-a de sarcină, după ce a clasificat acest grup de populaţie ca fiind de mare risc în fața bolii, a anunţat duminică responsabilul pe probleme de sănătate din Viena, social-democratul Peter Hacker. Vaccinurile se vor administra în funcţie de starea sarcinii, având prioritate gravidele cu sarcină avansată.
Citiți mai multe detalii aici.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.