Crenguța Alexe, Autor: Caietul de vacanță te invită la joc! Te transformă în personajul principal al poveștii!

3 min read
Crenguța Alexe, Autor: Caietul de vacanță te invită la joc! Te transformă în personajul principal al poveștii!

 
Dialogurile despre educație, vacanță, joacă și cunoaștere continuă! Am avut o discuție captivantă cu doamna Crenguța Alexe în care am discutat despre activitățile de vacanță.

Cu o călătorie profesională remarcabilă, profesor pentru învățământul primar, 13 ani experiență ca învățător, 10 ani ca profesor metodist la Casa Corpului Didactic, doamna Crenguța Alexe este apreciată și în rolul de coautor al manualelor, auxiliarelor Intuitext pentru învățământul primar, coautor al unor ghiduri metodologice, autor al unor articole în reviste de specialitate, instructional designer pentru diverse materiale educaționale pentru copii.
Vacanța este pentru joacă și joc, pentru relaxare și descoperire, de aceea am propus în caietele noastre sarcini de lucru care iau forma unor jocuri,                    sarcini-provocări. Crenguța Alexe

Despre vacanța mare au scris mulți autori celebri. De ce este important să pregătim, din timp, vacanța celor mici?

Când spun VACANȚA MARE zâmbetul apare brusc. Vacanța mare înseamnă pentru mulți dintre noi soare, joc, seri calde, mare, munte, prieteni, bunici, o poveste pe care toți o așteaptă cu inima bătând puternic. Este important să pregătim POVESTEA din vreme, deoarece trebuie să valorificăm fiecare clipă, să le asigurăm celor mici petrecerea unui timp de calitate, să-i incităm să caute, să descopere, să inventeze, să-și descopere talente și pasiuni, să-și dorească să afle mai multe despre subiecte care îi interesează, să împartă ceea ce știu cu prietenii și familia.

Așa cum știți, păstrăm o legătură frumoasă cu învățătorii din întreaga țară. Cum îi ajută Caietele de vacanță INTUITEXT pe elevii dânșilor, și, ca efect al rezultatelor copiilor, pe dânșii în rolul de cadru didactic? (n.r: se pot insera diferențiatorii Caietelor de vacanță)

Pentru toți copiii vacanța presupune pauza mult așteptatăşi reîncărcarea bateriilor. 
Fiind o perioadă foarte lungă, cu siguranţă vor fi şi noţiuni, învăţate în anul anterior, care vor fi uitate. Noi propunem în acest caiet sistematizarea tuturor cunoștințelor din anul anterior prin sarcini interactive, motivante, care stârnesc curiozitatea, strâns legate de experiența lor de viață. Copiii nu vor considera acest caiet o povară. Ei vor fi atrași de sarcini potrivite preocupărilor și intereselor lor, de texte captivante și provocări de nerefuzat. Elevii sunt provocați într-o manieră interactivă, prin adresare directă, motivantă, care le stârnește curiozitatea și prin care li se fac sugestii de activități pe care le pot realiza în vacanță.
 
Imagine din Caiet de vacanță INTUITEXT, clasa a II-a, autori:  Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel

Vacanța este pentru joacă. Cum îmbinăm ludicul cu educația în cele aproximativ 3 luni de vacanță? (n. r.: se pot insera despre activitățile din caiete și specificul lor)

Vacanța este pentru joacă și joc, pentru relaxare și descoperire, de aceea am propus în caietele noastre sarcini de lucru care iau forma unor jocuri, sarcini-provocări, activități care dezvoltă creativitatea. Ideea de a crea un film al vacanței sau de a inventa obiecte noi folosindu-le pe cele vechi, propunerea de a merge la bibliotecă sau la picnic reprezintă provocări pentru copii și vor fi privite ca idei de petrecere a timpului liber.

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.