Cristian Ivănuță (AUR): Populația României va scădea până în 2050. Apărarea familiei naturale este esențială

3 min read

Deputatul AUR Cristian Ivănuță a afirmat că apărarea familiei naturale este esențială, având în vedere problema demografică a României. Potrivit studiilor, populația țării noastre va scădea până în anul 2050, dacă nu se vor lua măsurile necesare în vederea creșterii natalității. De asemenea, este necesar ca familia să fie protejată întrucât tot mai mulți copii se nasc în afara căsătoriei, a precizat parlamentarul. Declarația a fost făcută ca reacție la protestul organizat de simpatizanții USR și REPER, nemulțumiți de faptul că AUR susține inițiativa de revizuire a Constituției, inițiată de mișcarea cetățenească Coaliția pentru Constituție, privind organizarea unui referendum care vizează familia dintre un bărbat și o femeie, respectiv plățile în numerar.

„Cum au auzit de o inițiativă menită să protejeze familia naturală, progresiștii lui Cioloș și ai lui Drulă au sărit ca arși, mimând un simulacru de protest împotriva AUR, singurul partid din Romania pentru care familia reprezintă un pilon de bază al doctrinei sale. Am asistat la un protest patetic din partea unor indivizi care susțineau o anomalie în detrimentul normalității. E dreptul acestora să protesteze, dar membrii REPER oare știu că proprii lideri nu prea susțin cauza acestora? Dacian Cioloș, liderul suprem și lumina de la Răsărit a partidului REPER, declară încă din 2018 că familia tradițională trebuie protejată. Mai nou, și Drulă susține aceeași idee. Un lucru este cert: Cioloș și Drulă nu au cum să oprească un demers natural, firesc, care este menit să reprezinte o societate sănătoasă. A încerca oprirea unui demers firesc pentru a apăra familia naturală ar fi tragic pentru o țară ca România, în care natalitatea scade de la an la an”, a declarat deputatul.

30% din numărul total de nașteri reprezintă copii născuți în afara căsătoriei, dând naștere la așa numitele familii fragile

Domnia sa a punctat că eforturile progresiștilor de a submina familia naturală sunt îngrijorătoare, ținând că România are o problemă demografică serioasă. În acest context, este necesar să existe forțe politice care să protejeze familia, un pilon de bază al societății.

„Eforturile progresiștilor sunt cu atât mai îngrijorătoare, întrucât există studii care arată clar că România aparține grupului de 48 de state în care populația va scădea până în 2050, în loc să crească. Așadar, apărarea familiei naturale este esențială menținerea unei populații tinere, cu principii solide și sănătoase. Apărarea familiei naturale este necesară cu atât mai mult cu cât, nu doar rata în continuă scădere a natalității ar trebui să motiveze o politică fermă de încurajare și protejare a familiei, ci și rata alarmantă a copiilor născuți în afara căsătoriei.

Conform Eurostat, în România, 30% din numărul total de nașteri reprezintă copii născuți în afara căsătoriei, dând naștere la așa numitele familii fragile. AUR susține ferm protejarea familiei naturale și statutul acesteia din punct de vedere legal și condamnă orice acțiune care se manifestă împotriva acestui demers din motive evidente. Susținerea unei familii naturale este doar un demers prin care încercăm să protejăm buna dezvoltare a unei societăți confuze pe alocuri. Sprijinim creșterea natalității și viitorul României în toate formele sale”, a mai spus deputatul Cristian Ivănuță.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.