CTP, de 8 martie: Femeia nu e om. Nu gândesc. Cu excepțiile de rigoare, la fel de dese ca pinguinii albaștri, ele mimează gândirea omenească

2 min read
CTP, de 8 martie: Femeia nu e om. Nu gândesc. Cu excepțiile de rigoare, la fel de dese ca pinguinii albaștri, ele mimează gândirea omenească

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) l-a acuzat pe ÎPS Teodosie de faptul că ar avea o atitudine despre femei de care ISIS ar fi mândru, pentru că a spus la o emisiune că „nicio femeie nu poate fi preot”, din cauza „slăbiciunilor ei”.
„Nicio femeie nu poate fi preot. Aceasta e condiția ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune pentru că are condiția slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul și iată că se află cu această neputință, pentru că – ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur – dacă nu ar fi fost păcatul nu s-ar fi înmulțit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeiești care le-a zis înainte de păcat „Creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul”.
Femeii i s-a spus: în dureri vei naște fii. Dacă nu păcătuia n-ar fi născut în fii în dureri. Toate acestea lămuresc diferența dintre bărbat și femeie și iată, ca să arate că nu
este discriminare, Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat ca bărbat. Și Sfântul Sfinților este bărbat”, au fost spusele Arhiepiscopul Tomisului care l-au mâniat pe CTP.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Cu toate acestea, CTP însuși a scris în termeni mult mai duri decât a vorbit ÎPS Teodosie. Într-un text apărut în numărul 508 din 10 martie 1998 al Adevărului Literar și Artistic, intitulat „Femeia nu e om” și dedicat zilei de 8 martie, analistul de la Digi scria femeile nu gândesc și „Cu excepțiile de rigoare, la fel de dese ca pinguinii albaștri, ele mimează gândirea omenească”.
Iată câteva dintre cugetările lui CTP de-acum 23 de ani, pe vremea când nu devenise așa de feminist.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.