Cum ajunge un elev cu media 9,45 la Evaluare să nu intre la liceu. Greșeala majoră pe care o fac părinții

2 min read
Cum ajunge un elev cu media 9,45 la Evaluare să nu intre la liceu. Greșeala majoră pe care o fac părinții

După afișarea rezultatelor admiterii la liceu 2022 a absolvenților de clasa a VIII-a, aproape 7000 de elevi au avut surpriza neplăcută să descopere că nu au fost repartizați la niciun liceu. Astfel, 110.035 de absolvenți adică 94,13 % au fost repartizați computerizat, iar restul de 6.852 absolvenți, adică 5,87%, au rămas nerepartizați. 
15 elevi nerepartizați la licee au avut media peste 9
Dintre cei 6.852 de elevi care au dat Evaluarea Națională în 2022 și nu au fost repartizați la licee, 15 elevi au avut medii peste 9: nouă din București, trei din Cluj, doi din Constanța și unul din Mureș. Potrivit informațiilor oficiale, doi dintre elevi au avut chiar nota 10 la matematică la Evaluarea Națională. 129 de copii din București au rămas nerepartizați cu medii curpinse între 8 și 9, și cei mai mulți, 506 elevi au rămas pe dinafară cu medii cuprinse între 7 și 8. Pentru că în București este cea mai mare bătaie pe locurile de la liceu, mai ales că numărul de candidați din afara Capitalei a fost mult mai mare decât în alți ani: 2900 de elevi.

Ce greșeală fac părinții când înscriu copiii la liceu
”Ne-am dus la media respectivă pe care am avut-o şi sub media ei, 5 licee am trecut. Am făcut marea greșeală, așa că pentru viitor să fie o lecție pentru părinți!”, spune mama Isabelei. ”Copiii care au învățat, nu au dreptul să meargă la școală. Anul trecut s-a intrat la liceu cu 5.60, anul acesta cu 6.60. Nu putem să le punem noi note, dar daţi-le o şansă să înveţe! 45 de opțiuni şi la niciuna n-a intrat!!”, declară o mamă pentru Observator. 
”Cei care după prima etapă aveau medii mari și nu au intrat, este pentru că au făcut foarte puține opțiuni.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.