Cum arată Oul de Paști care a scăpat nemâncat timp de 70 de ani

2 min read
Cum arată Oul de Paști care a scăpat nemâncat timp de 70 de ani

O bunică din Țara Galilor are o comoară de familie în casă: un ou de Paște care are mai mult de 70 de ani. Fratele lui Sally Evans i-a cumpărat acest ou pe când avea numai 14 ani, ca și cadou de Paște în anul 1951.
”Era ceva mult prea valoros ca să îl mănânc”, spune Sally, care acum are 83 de ani. 

În acele vremuri raționalizarea alimentelor era ceva la ordinea zilei, iar ciocolata era un adevărat lux. Așa că oul de ciocolată a fost ascuns într-un dulap de mama ei și a devenit o comoară a familiei cu timpul. ”Nu știu de ce, cred că are o valoare sentimentală. A stat într-un dulap în dormitorul meu, de când mama mea a decedat. Ea îl ținea în șifonier la ea.” povestește Sally.
Aceasta mai spune că avea numai 11 ani când a primit oul și că mama ei nu a lăsat-o nici măcar să păstreze ea oul uriaș de ciocolată darămite să îl și mănânce. Fratele ei Ron se angajase la mina Risca și cu primul lui salariu i-a cumpărat acest ou. ”Era ceva complet decadent în acele vremuri. Ciocolata era un lux. Cei care l-au făcut erau faimoși pentru caramele. Mama nici măcar nu visa să ne lase să îl mâncăm. Era ceva ce trebuia protejat, păstrat, apreciat că nu se știa niciodată când vei mai da de așa ceva vreodată.” spune Sally.
Oul nu a mai fost desfăcut de peste un deceniu, pentru că Sally îl ține înfășurat în folie de plastic ca să nu intre aer și să îl deterioreze. Ea spune că încă mai simte mirosul de ciocolată, dar că frumoasele culori ale oului s-au mai deteriorat, fiind decorat cu trandafiri roșii, galbeni și roz și cu funde verzi. ”Nu mi-am dat seama că oul meu va deveni așa de important.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.