Cum folosesc alţi profesori testele online de pe Didactic.ro?

3 min read
Cum folosesc alţi profesori testele online de pe Didactic.ro?

Iată cele 3 mari avantaje: profesorii au feedback de la elevi la sfârşitul orei; pot da o temă pentru data viitoare, care se corectează automat; pot pune o notă în catalog, după o serie de mai multe teste online. Performanţele elevilor se înregistrează la fiecare test. 

 Feedback la sfârşitul lecţiei
 Nu sunteţi sigur cine a înţeles lecţia de azi? Aţi  vrea să ştiţi cine mai are nevoie de ajutor şi   explicaţii suplimentare? Cine a fost atent azi? E  foarte simplu!
Cu un test online de 10 minute, la sfârşitul orei, cu câteva întrebări esenţiale, faceţi rapid “o fotografie” a situaţiei clasei.  Un tabel uşor de urmărit cu rezultatele elevilor se generează automat în aplicaţie! 
Testele sunt create de colegi, pentru toate clasele şi disciplinele! Sunt mii de teste şi sute de colegi care au ajutat comunitatea cu testele create de ei.
Selectaţi un test online potrivit pentru clasa dvs!

Pentru fiecare item din test, vedeţi în procente câţi elevi au răspuns corect. Doar 20% au răspuns corect la întrebarea 3? E clar, copiii au nevoie de explicaţii suplimentare! Vedeţi răspunsuri corecte în proporţie de 80%-100%? Ce bine, puteţi trece mai departe fără griji!
În fiecare zi dvs. ştiţi cum stau elevii, iar ei sunt încântaţi de provocare! Cel puţin aşa mărturisesc profesorii de învăţământ primar şi nu numai, care folosesc aplicaţia de teste online pentru feedbackul continuu despre ceea ce au înţeles şi ceea ce nu au înţeles elevii.
Şi mai este ceva frumos! După ce aţi lucrat din nou cu elevii, îi puteţi ruga să dea acelaşi test! Astfel, veţi vedea frumos progresul lor, de la prima rezolvare a testului, la ultima! Şi veţi descoperi că cei mai mulţi copii se vor bucura că au o a doua şansă. Vor căuta din proprie iniţiativă să afle unde s-au încurcat şi vor rezolva testul până când vor obţine punctajul maxim!
Temă pentru data viitoare
Încă mai corectaţi temele pe whatsapp, verificând  zilnic zeci de imagini, pe care le transmiteţi înapoi elevilor? Există o cale mult mai simplă! Selectaţi un test online de 15 – 20 de minute, trimiteţi linkul ca temă elevilor până data viitoare şi …. gata!
Gata?? Aşa uşor?? Fără munţi de imagini şi poze de verificat?? Da, aplicaţia corectează automat răspunsurile date de elevi şi vă afişează rezultatele clasei şi ale fiecărui elev în parte. Doar intraţi să vedeţi cum s-au descurcat!
Unii profesori au descoperit şi opţiunea de a ataşa un material de pregătire unui test. Poate fi schema lecţiei scrisă pe hârtie şi fotografiată, prezentarea ppt discutată în Zoom sau Google Meet etc. Elevii studiază materialul de pregătire, apoi trec la rezolvarea testului primit ca temă. Dacă nu au obţinut punctajul maxim, ştiu că au nevoie să recitească încă o dată materialul, căci acolo găsesc sigur răspunsurile la întrebările din test! Apoi pot intra din nou să rezolve, de data aceasta corect!
Găsiţi un test pe care să-l trimiteţi ca temă elevilor
Test de evaluare
Mai aveţi de pus o notă în catalog?

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.