Curentul politic naționalist crește în România pe fondul eșecului partidelor tradiționale – CRITICII.RO

3 min read
Curentul politic naționalist crește în România pe fondul eșecului partidelor tradiționale – CRITICII.RO

Ultimele sondaje de opinie arată o prăbușire în sondajele de opinie a încrederii românilor în partidele tradiționale, cele care au dominat viața politică din România ultimilor 30 de ani.

PNL și USR guvernează astăzi țara, sau cel puțin încearcă. În realitate ambele partide duc o lipsă acută de profesioniști care să poată face acest lucru și România pare să fie o corabie abandonată pe care urcă fiecare când vrea, cum vrea și face ceea ce vrea.

PNL și USR nu dispun de specialiști capabili să conducă țara, acest lucru este clar și evident. Primul-ministru nu are nici o calitate politică, profesională sau privată care să îl recomande pentru acest post. Avem deja doi ani de guvernarea liberală în care guvernul nu a început nici un proiect major de investiții dar s-a împrumutat într-un ritm galopant, atât de galopant încât pare să aibă un iz penal.

Prețurile cresc într-un ritm galopant, inflația este una extrem de mare, dar premierul minte și vorbește despre cât de bine trăiesc românii. Dar românii astăzi trebuie să mănânce cu 30% mai puțină pâine, căci prețurile au explodat, dar nu și salariile.

Pe de cealaltă parte PSD crește dar numai datorită eșecului guvernării PNL-USR. Românii nu au încredere în vechile partide politice pe care le consideră vinovate pentru dezastrul ultimilor 30 de ani.

După 1989 românii și-au îndreptat privirea spre vestul continentului, crezând că de acolo va veni salvarea. În loc de un spirit de solidaritate și fraternitate am asistat la un jaf sistematic la care a fost supusă România și care a dus la distrugerea economiei naționale și subordonarea țării față de interese străine poporului român. Ori jaful de această dată a venit și din vest și din est, în mod egal. România a fost împărțită după 1989 precum o pradă și economia țării a fost distrusă.

Vestul nu și-a dorit real un partener ci un stat care să își pună la dispoziție resursele fără să primească nimic echivalent la schimb.

În acest timp cei care controlau resursele României prin intermediul factorului politic local, un factor politic de slabă calitate și corupt, au avut grijă să lovească în tot ceea ce este românesc, de la cultură, istorie și limbă până la biserică. S-a dorit ca să se scadă încrederea românilor în statul român, calea ușoară spre supunere și aducerea unei noi doctrine. În mare parte rezultatele se văd și nu sunt deloc bune.

Pe acest fond sentimentele patriotice naționaliste au început să reapară cu mare intensitate. De aici s-a născut și partidul AUR al lui George Simion. Ori partidul crește, se vede o vie agitație în România și o politică publică total diferită față de clasicele înțelegeri între oamenii politici, traseiști dintr-o parte în alta. Liderul partidului are o abordare total diferită, în primul rând se ține de cuvânt, deși acest lucru impune mari sacrificii.

AUR a promis să nu va folosi subvenția publică și s-a ținut de cuvânt: subvenția publică nu a fost utilizată,

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.