Curtea de Justiție a UE – un fel de comisar sovietic care se pricepe la orice – CRITICII.RO

Hotărând, fără să întrebe pe nimeni, că orice judecător, de la ultimul tribunal de provincie și până la Înalta Curte de Casație și Justiție, poate să ignore deciziile Curților Constituționale din țara lui, dacă așa consideră mușchiul lui sternocleidomastoidian că e cazul, Curtea de Justiție a UE se transformă într-un fel de comisariat politic, după modelul impus cu decenii în urmă la Moscova. Prin decizia luată de CJUE, Uniunea Europeană mai face un pas către transformarea Uniunii Europene dintr-o comunitate de state independente într-o colecție de gubernii care-și iau apa caldă și ora exactă în materie de justiție direct de la Bruxelles. Decizia vine în spiritul reglementărilor sexomarxiste atât de dragi birocraților UE și care zic clar că oricine poate fi orice, dacă asta-și dorește: de exemplu, dacă unui bărbat înzestrat cu toate componentele anatomice regulamentare i se năzare că nu mai e bărbat, ci vrea să fie considerat tractor, atunci e tractor și nimeni nu-l poate contrazice. Așa vrea UE să se întâmple și cu justiția de la noi și din oricare altă țară din Uniune: dacă i se pune pata unui judecător să dea un verdict care contravine clar Constituției țării lui, nimeni n-o să-i poată zice nimic: verdictul lui va prevala în fața Constituției.

Citește și: Europa, de la democrația mulțimilor la dictatura elitelor

Cum era și de așteptat, decizia CJUE a fost salutată de o mulțime de judecători și de adepți ai progresismului cu orice preț, ca pe o „eliberare” de sub jugul Curții Constituționale. Dar am impresia că acești juni tineri, liberi și belemiști nu văd pădurea din pricina copacilor. Fraților, nu zice nimeni că Dorneanu și ceilalți judecători ar fi niște Solomoni gata să judece cu maximă dreptate. De o mulțime de ori ei au evitat luarea unor decizii pentru a nu deranja politicienii. De și mai multe ori au luat hotărâri ca rabinul din banc, pe principiul „toți au dreptate”, ca să nu supere pe nimeni. Dar pentru ca deciziile CJUE să prevaleze în fața deciziilor CCR este nevoie de schimbarea Constituției – or asta Dorneau nu o poate face. O pot face doar parlamentarii, iar prin noua structură de putere creată în Parlament, odată cu alianța de cumetrie PNL-PSD-UDMR, chiar ar fi posibilă o asemenea modificare a Constituției. Dar cine credeți că ar vota predarea justiției românești, cu arme și bagaje, pe mâinile unei găști de birocrați bruxellezi? Cine ar vrea să apară în ochii electoratului ca trădător al intereselor statale ale României? Poate cel mult udemeriștii, cărora nu le pasă ce crede electoratul român, dar în niciun caz liberalii și nici atât pesediștii lui Ciolacu, care, dacă ar vota pentru așa ceva, și-ar pierde trei sferturi din electorat chiar și de-ar împărți tone de mici și cisterne cu bere!

Nu trebuie să vină niște domni de la Bruxelles ca să ne spună ce avem de făcut. Pentru că dacă deciziile lor vor preleva într-o speță, nimic n-are să-i mai împiedice să-și vâre nasul în toate spețele.

 » sursa: www.CRITICII.ro