Dacă ești patriot în zilele noastre ești luat în derâdere – CURIERUL ROMÂNESC

1 min read
Dacă ești patriot în zilele noastre ești luat în derâdere – CURIERUL ROMÂNESC

Maria Gheorghiu, artistă și luptătoare pentru românism și cultură, a mărturisit, în cadrul unui interviu cu Alina Panico, că, din păcate, a fi patriot nu mai reprezintă o mândrie în zilele noastre.
Cu toate acesta, artista rămâne fidelă sentimentelor sale. „România este lacrima mea, este mândria mea. Peste tot unde mă duc în lume spun cu mare mândrie că sunt româncă. Eu consider că este foarte important să-ți cunoști istoria pentru că doar cunoscând-o înțelegi și cum poți să trăiești în prezent.
Cultura și mândria de a fi român sunt cele mai importante arme, susține artista, doar așa ne putem păstra identitatea în vremea globalizări. „Cred că este cea mai mare greutate pe care o are sufletul meu. Ar trebui să fie cea mai puternică armă împotriva a ceea ce vrea să facă globalizarea”, a precizat aceasta.
Totodată, Maria Gheorghiu a precizat că între cultură și realitatea socială este o strânsă legătură. „Când am simțit că lucruri o iau razna, am luat chitara și am scris un cântec. Așa s-a întâmplat și când am scris cântecul despre tragedia de la Colectiv, Niciodată uitarea”, a mărurisit artista.
Vedeți întreaga emisiune aici:
 » citește mai departe pe: www.curierulromanesc.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.