Dan Tanasă: Guvernul PSD-PNL dorește să amâne din nou plata indemnizațiilor pentru urmașii românilor expulzați din Ardealul de Nord în 1940

2 min read

Guvernul PSD-PNL dorește să amâne din nou plata indemnizațiilor pentru urmașii românilor expulzați din Ardealul de Nord în 1940. Dan Tanasă a făcut un apel către guvernanți pentru a opri această bătaie de joc repetată și pentru a asigura plățile indemnizațiilor conform angajamentelor statului român.

Deputatul AUR Dan Tanasă a afirmat: „Cu profundă dezamăgire și indignare, aduc în atenția publicului o situație gravă ce privește urmașii românilor expulzați din Ardealul de Nord în 1940. Prin intermediul unui nou proiect de ordonanță de guvern, plățile indemnizațiilor pentru acești oameni care au suferit tragedia expulzării și pierderii proprietăților în urma Dictatului de la Viena sunt supuse unei noi amânări nedrepte.”

Această decizie revoltătoare a generat o notă de protest din partea Asociației Românilor Expulzați în 1940, organizație care apără și promovează drepturile acestei categorii de cetățeni români. În semn de solidaritate cu această cauză, susținem lupta lor pentru recunoașterea, mai ales, a unui drept moral dată fiind suferința și pierderea acestora asupra pământurilor și a bunurilor care au fost forțați să le abandoneze în timpul expulzării.

Acesta accentuează faptul că: „Este inacceptabil ca, în ciuda demersurilor repetate și interpelărilor către Ministerul Muncii, acești oameni să fie supuși la o nouă amânare a drepturilor lor. Urmașii celor care au fost nevoiți să-și părăsească casele și bunurile cu forța merită respect și dreptate.”

Deputatul Dan Tanasă face apel la responsabilitatea și sensibilitatea guvernanților pentru a opri această bătaie de joc repetată și pentru a asigura plățile indemnizațiilor conform angajamentelor statului român. „Drepturile istorice ale urmașilor românilor expulzați nu ar trebui să fie subminate, iar guvernul are datoria să își respecte angajamentele și să onoreze memoria acestor oameni care au suferit atât de mult în numele istoriei noastre.”

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.