Dan Tanasă sesizează MAI: Monument iredentist în comuna Sâncrăieni din Harghita

2 min read
Este legal și moral să promovăm vaccinul pe bani publici? – CURIERUL ROMÂNESC

Un monument iredentist a trecut neobservat de către autoritățile statului: este vorba despre crucea amplasată în comuna Sâncrăieni, județul Harghita, care are în centru harta „Ungariei Mari”. Dan Tanasă, deputat AUR de Mureș, sesizează MAI.

Modul în care un stat gestionează simbolurile din spațiul public și monumentele amplasate în satele, orașele și municipiile sale demonstrează nivelul de cultură și înțelegere a populației majoritare față de minoritari. Din păcate, acest mod de exprimare a identității minorităților conlocuitoare este utilizat în scopuri revizioniste, fiind promovate personalități, simboluri și perioade nefaste pentru istoria României.

         Instituțiile de forță ale statului român, conduse prin Ministerul Afacerilor Interne sau Ministerul Apărării Naționale reprezintă garanți ai integrității teritoriale și a securității granițelor. Însă adeseori provocările vin din interior, nu doar din afara țării, iar astfel de provocări pot lua forma unor declarații, manifestări sau elemente de for public, monumente cu o însemnătate dureroasă pentru poporul român.

         În acest context, doresc domnule Ministru să aflu cum este posibil ca Ministerul Afacerilor Interne să tolereze un monument anti-românesc precum crucea amplasată în comuna Sâncrăieni, județul Harghita, la intersecția dintre str. Bisericii și str. „Bala    szok”, aflat în apropierea școlii „Vitos Mozes”. Această cruce are în centru harta „Ungariei Mari” (cu teritoriul Transilvaniei încorporat !!!).

         Doresc de asemenea să îmi comunicați cum a trecut acest simbol revizionist neobservat de către lucrătorii Poliției Române care acționează pe raza comunei Sâncrăieni și cum de nu au raportat aceștia către forurile superioare amplasarea unui monument care ilustrează granițele României sfâșiate, evocând astfel o perioadă istorică în care românii sufereau un proces crunt de deznaționalizare?

         Totodată, vă rog să ne comunicați dacă Ministerul Afacerilor Interne a vegheat la amplasarea legală a acestui monument, verificând la momentul edificării documentația necesară și îndeplinirea tuturor procedurilor legale?

         Constatăm pe această cale o nouă sfidare la adresa integrității teritoriale a României și o ofensă adusă autorităților statului român prin imagistica ilustrată.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.