Dan Tanasă(AUR) cere intervenția premierului Ciucă – Comuna Sânpetru de Câmpie nu a primit sumele necesare cheltuielilor curente

2 min read
Dan Tănasă: Klaus Iohannis trebuie suspendat! Din președinte a devenit bufon

Dan Tanasă, deputat AUR de Mureș, atrage atenția asupra faptului că nu au fost acordate sumele necesare cheltuielilor curente și de capital pentru comuna Sânpetru de Câmpie, județul Mureș. Deputatul a adresat o întrebare premierului Nicolae Ciucă prin care cere un termen pentru alocarea sumelor necesare pentru realizarea proiectelor de investiție atât de importante pentru comunitatea din comuna Sânpetru de Câmpie.

Având în vedere documentele transmise de către Unitatea Administrativ Teritorială Sânpetru de Câmpie reiterăm întrebarea nr. 3382A/27.12.2021 cu privire la Alocarea bugetară comunei Sânpetru de Câmpie, județul Mureș în sensul clarificării situației în cauză.

Din informațiile puse la dispoziție de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin adresa nr. 6430/19.01.2022 reiese faptul că pentru Primăria Comunei Sânpetru de Câmpie-Județul Mureș nu au fost acordate sumele necesare cheltuielilor curente și de capital, întrucât prin adresele trimise de către Instituția Prefectului-Județul Mureș nu au fost solicitate sume în acest sens.

Primăria Comunei Sânpetru de Câmpie a solicitat alocarea sumelor necesare din fondul de rezervă bugetară către Instituția Prefectului-Județul Mureș prin adresele cu nr. 4.583/23.09.2021, respectiv 6.127/15.12.2021. Pentru ambele solicitări nu s-a repartizat suma necesară pentru plata cheltuielilor care nu puteau fi asigurate din bugetul local.

Întrucât primăria a solicitat în repetate rânduri alocarea de sume din fondul de rezervă bugetară, iar până în prezent nu a beneficiat de alocarea acestora vă rugăm să procedați la repartizarea sumelor conform necesarului transmis de către UAT Sânpetru de Câmpie, jud. Mureș prin adresele pe care le atașez prezentei.

Totodată vă rugăm să ne comunicați când se vor aloca sumele necesare pentru realizarea proiectelor de investiție atât de importante pentru comunitatea din comuna Sânpetru de Câmpie.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.