Dan Tanasă(AUR) – Chiar este necesar avizul de la un partid politic pentru concursul de directori din unitățile de învățământ preuniversitar de stat?

1 min read
Dan Tănasă: Solicit Avocatului Poporului să îl demită pe adjunctul, Molnar Zsolt – 60m.ro

Întrebat dacă nu este politizare faptul că avizele de la partidele minorităților naționale trebuie depuse înaintea probei de interviu și nu înainte de validarea rezultatelor de la concursurile pentru directori, cum este în prezent, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că „nu e politizare”,

Dan Tanasă, deputat AUR în Parlamentul României, a adresat o întrebare ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, prin care i se cere o situație a școlilor care au intrat sau intră la nivel național sub incidența ordinului nr. 5195 din 3 septembrie 2021,  pentru aprobarea metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

„Vă rog să îmi comunicați câte școli au intrat sau intră la nivel național sub incidența ordinului nr. 5195 din 3 septembrie 2021,  pentru aprobarea metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

De asemenea, vă rog să îmi comunicați situația acestor școli defalcată pe județe și minorități.”, cere Dan Tanasă.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.