De ce caietele au o linie verticală pe fiecare foaie?

Nu-i așa că aveai impresia că linia verticală de pe fiecare caiet te ajută în caz că vrei să scrii cu alineat? Ei bine, vei fi surprins să afli că întrebuințarea ei este alta.
Încă din clasa I am fost învățați că orice caiet, dictando sau de matematică, trebuie să aibă o linie verticală pe fiecare pagină.pentru că linia respectivă este trasată pe partea stângă a caietului, mulți au rămas cu impresia că aceasta te ajută să scrii cu alineat – ca să arate frumos în pagină. 
Potrivit a1.ro, un articol publicat recent de către The Mirror arată cu totul altceva. Uite care este explicația pe care nu ai învățat-o la școală.

Rolul liniei verticale în stânga paginii este de protecție. Întrebarea a fost pusă pe forumul Reddit, iar unul dintre utilizatori a venit cu răspunsul mult așteptat. Se pare că „de vină” sunt șoarecii, care iubesc să roadă hârtia.
„În trecut, atunci când nu există altceva în afară de hârtie pentru documente, acte și altele asemenea, hârtiile erau ținute în locuri cât mai sigure. 
Totuși, adevăratul pericol în cazul actelor și al documentelor nu era cel venit din partea oamenilor, ci cel reprezentat de șoareci și șobolani. Aceste mici rozătoare iubesc să roadă și preferă mai ales hârtiile, cu ale căror margini încep. Tocmai de aceea, oamenii au recurs la acest truc, cu trasarea liniei verticale pe fiecare pagină, pentru a se asigura că protejează actele de posibile „atacuri” venite din partea unor rozătoare”.
Interesant, nu-i așa?
Un alt rol pe care îl are linia verticală trasată în partea stângă este notarea observațiilor din partea profesorilor, sau elevilor. Nu în ultimul rând, linia oferă și un rol estetic. 
Acum că știi motivul pentru care fiecare caiet are trasată o linie verticală,

 » sursa: www.qbebe.ro