De Ziua Culturii Naționale, Klaus Iohannis a uitat să îi decoreze pe ‘doctorii’ de la PNL – CRITICII.RO

2 min read
De Ziua Culturii Naționale, Klaus Iohannis a uitat să îi decoreze pe ‘doctorii’ de la PNL – CRITICII.RO

De Ziua Culturii Naționale, Președintele României a ținut să precizece, printr-un comunicat pe Facebook, că decorează mai multe personalități pentru contribuția majoră adusă în domeniul creației culturalel.

Într-o notă amuzantă, același președinte a uitat să îi decoreze și pe ‘doctorii’ din Partidul Național Liberal pentru contribuțiile inestimabile aduse mediului cultural românesc. Aici este vorba despre ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care a căpătat în mod oficial titlul de plagiator, după ce Comisia de etică de la Babeș-Bolyai a confirmat că teza de doctorat este profund viciată.

Nu se pune vorba de vreo demisia până în acest moment. Conturile vor fi reglate, cel mai probabil, la rotativa din coaliție semnată de PSD și PNL.

Nici premierul Nicolae Ciucă nu s-a lăsat mai prejos. După articolul devastator al publicației PressOne, acesta și-a blocat verificarea teze de doctorat în instanță. Nicolae Ciucă, fiind pus în mod direct de către Klaus Iohannis, nu se poate discuta încă de o demitere. Premierul este pe placul președintelui și execută ordinele în cel mai mic detaliu.

Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației în România, a fost de asemenea acuzat de plagiat. Acesta a avut demnitatea de a demisiona din funcție după ce s-a dovedit că a plagiat un curs universitar, scris de doi colegi de-ai lui.

Surse din politice susțin că scaunul de ministru al Educației nu este foarte important pentru partidele politice, având în vedere că România nu excelează la acest capitol. De aceea și demisia lui Sorin Cîmpeanu a fost foarte rapidă și fără mare scandal. Acum, Klaus Iohannis a adus la Ministerul Educației o fostă subordonată care va duce mai departe proiectul de suflet al președintelui, România Educată.

Așadar, președintele României a ratat, de Ziua Culturii Naționale, mai multe personalități notorii în lumea politică pe care ar fi putut să le decoreze.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.