De Ziua Unirii, românii sunt mai dezbinați ca niciodată de dictatura medicală – CRITICII.RO

3 min read
De Ziua Unirii, românii sunt mai dezbinați ca niciodată de dictatura medicală – CRITICII.RO

La 163 de ani de la unirea cea mică, dintre moldoveni și munteni, ar fi trebuit ca poporul român să fie un monolit de granit, pe care să nu-l sfârâme nimic și nimeni. Și totuși, a fost suficientă o patalama, un petic de hârtie care ne împarte în „vaccinați” și „nevaccinați”, pentru ca unitatea neamului românesc să se destrame. Deși teoretic suntem o democrație și nu mai există șerbi și boieri, cum erau acum un veac și jumătate, discriminarea s-a păstrat: dacă ai „pașaportul verde” poți merge unde vrei și ești liber să faci ce vrei, dacă nu-l ai, ești liber doar să te uiți de la distanță, fiindcă nu poți intra nici în magazine, nici în teatre, nici în restaurante.

Cum de s-a ajuns aici? Pentru că românii sunt un neam înapoiat, așa cum susțin toți, dând din cap a lehamite? Românii nu sunt înapoiați, ci au fost ținuți în întuneric atâta amar de vreme de dictatura comunistă, după care au urmat dictatura neocomunistă a lui Iliescu și dictatura „liberală” a unora ca Băsescu și Iohannis. Dacă am fi avut lideri care să-și iubească poporul și, mai ales, să-l asculte și să-l ajute să răzbată și să prospere nu am fi fost astfel. Iar faptul că românii nu s-au vaccinat în masă, când li s-a poruncit să o facă, dovedește nu neapărat că ar fi înapoiați, ci că urăsc să li se impună lucruri și iubesc libertatea de care au fost privați decenii întregi. Poate că dacă italienii, portughezii, francezii, olandezii și alte nații unde s-a vaccinat aproape toată populația fără să crâcnească ar fi cunoscut și ei „binefacerile” a vreo cinci decenii de comunism, ar fi privit cu mai multă reticență nu vaccinarea în sine, ci ordinul dictatorial de a o face. Pentru că, dacă ne uităm în Europa, vedem că tocmai țările foste comuniste s-au revoltat cu precădere împotriva impunerii obligativității vaccinării, în vreme ce statele occidentale, care nu știu cum e să trăiești sub tiranie, au acceptat-o fără discuții. Având în ADN anticorpii libertății, națiunile estice au simțit că toată această mascaradă făcută în numele „binelui comun” nu este decât un uriaș exercițiu de îndobitocire colectivă, de frângere a conștiințelor independente și de încolonare totală a cetățenilor sub dictatura statului. Stat care poate să facă tot ce-i trece prin cap, poate să trucheze licitații, poate să vândă la suprapreț orice, de la măști și teste rapide la gaze și electricitate, fiindcă nu trebuie să i te opui – asta este ideea pe care noi, românii, polonezii, ungurii și alte nații care au cunoscut călcâiul de fier al comunismului am priceput-o de prima dată, iar flușturaticii occidentali n-au înțeles-o nici acum.

Citește și: AUR organizează la Iași Marșul Unirii: 24 ianuarie, ora 9, Palatul Culturii

Astăzi, România este o țară destrămată și dezbinată, aflată, ca întotdeauna, la răscrucea marilor furtuni, la granița dintre imperii. La 163 de la unirea lui Cuza, astăzi nu avem un alt Cuza, cum nu avem nici un alt Kogălniceanu,

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.