Descoperiți manualul INTUITEXT de CHIMIE, clasa a VIII-a

3 min read
Descoperiți manualul INTUITEXT de CHIMIE, clasa a VIII-a

Lumea în care trăim este din ce în ce mai incertă, diferită şi bazată pe pragmatism. Manualul de Chimie INTUITEXT este un manual adaptat generațiilor actuale, astfel  că, prin folosirea lui, elevul își va dezvolta structuri cognitive şi competențe care îi vor permite adaptarea la cerințele vieții sociale.
Despre manual:
Manualul de CHIMIE pentru clasa a VIII-a este elaborat în conformitate cu Programa școlară pentru disciplina Chimie, clasele a VII-a – a VIII-a, aprobată prin OM nr. 3393/28.02.2017 și are 132 de pagini. 
Realizat de o echipă de autori cu o experiență didactică bogată – Acad. Marius Andruh, Iuliana Costeniuc şi Mihaela Morcovescu  – manualul de Chimie reprezintă un instrument de studiu ce încurajează curiozitatea nativă a copiilor PENTRU ŞTIINŢE.
Varianta digitală interactivă este similară variantei tipărite a manualului, prin respectarea conţinutului știinţific, a ordinii temelor și stilului grafic. Este utilizabilă și atractivă, ușor de înțeles și oferă siguranță în exploatare. Avantajul cheie al manualului digital este că poate valorifica pe deplin componenta „activă”: sarcinile de lucru/activitățile de învățare – ca modalitate concretă pentru formarea/ dezvoltarea competențelor prevăzute de programa școlară.
Manualul INTUITEXT de CHIMIE, clasa a VIII-a, varianta pdf.

Pentru acest manual, punctul de plecare îl constituie situațiile practice pe care elevii le cunosc sau, chiar, rezolvarea unor probleme de viaţă. Manualul oferă numeroase și variate contexte de învățare și exersare care respectă un stil cognitiv adecvat vârstei.
Pentru a reda câteva exemple: elevii vor învăţa prin acest instrument cum se obţin astăzi artificiile, dar şi despre combustibilul pentru maşini, iar în acelaşi timp vor înţelege cum se foloseau în trecut, pentru realizarea fotografiilor la adâncimi, flash-urile cu lămpi de magneziu (arderea magneziului produce o lumină similară cu lumina zilei), cum se obţinea sticla etc.

DOVEZILE CALITĂŢII
De ce să alegeţi manualul de Chimie INTUITEXT:
– elevii dvs.  vor înţelege partea aplicabilă a CHIMIEI în viața de zi cu zi; vor deveni mai independenţi în soluționarea problemelor diverse care au legătură cu viața cotidiană . Exemple: pentru a explica noţiunea de  amestecuri omogene/soluţii  se face referire la situaţii concrete de viaţă precum: atunci când amesteci apa cu sare de bucătărie pentru a prepara saramura sau când dezinfectezi rănile cu alcool sanitar. 

– manualul transformă elevul în subiect activ al învățării, îl încurajează să realizeze de sine stătător multiple activităţi, care să-l familiarizeze cu modul în care trebuie să dobândească şi  să-şi completeze singur cunoştinţele, să le înţeleagă, să le stocheze şi să le aplice în mod independent. De exemplu, în cadrul experimentului reacţia hidrogenului cu oxigenul –  se prezintă pas cu pas toate etapele procesului, elevul fiind ghidat ce substanţe să folosească, ce ustensile şi care este modul de lucru,  apoi elevii sunt îndemnaţi să analizeze şi să-şi noteze observaţiile.
– contribuie la optimizarea procesului de predare-învățare-evaluare. Cele opt unități de învățare oferă elevilor contexte de familiarizare cu noțiuni noi, de exersare, de consolidare a deprinderilor și a abilităților, de sistematizare a achizițiilor dobândite,

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.