Despre Nicolas, băiețelul din Iași care este campion european la șah la numai 8 ani

2 min read
Despre Nicolas, băiețelul din Iași care este campion european la șah la numai 8 ani

Tatăl lui Nicolas Cazacu este unul dintre acei părinți a cărui iubire și susținere l-a adus în momentul în care sufletul lui a devenit neîncăpător pentru mândria pe care o simte pentru realizările băiețelului său. Micuțul șahist, de numai 8 ani a cucerit medalia de aur la categoria de vârstă U8 a ediției a XX-a a Campionatelor Uniunii Europene la șah, desfășurată la Pec pod Snezkou (Republica Cehă).
După 9 zile istovitoare de concurs, Nicolas Cazacu este Campion al Uniunii Europene la categoria sa de vârsta la șah. Nicolas a obţinut în total opt victorii şi o remiză, realizări care l-au urcat pe primul loc după ce a jucat cu cei mai buni adversari de vârsta lui, din ţările europene. Nicolas spune că a fost greu: ”Copiii ăia chiar jucau bine. M-am gândit: poate pierd cu ăștia. Şi totuși? Am câștigat. Fac mai mult antrenament.” Antrenorul lui Nicolas, Albert Vaida, spune că băiatul muncește foarte mult, jucând cel puțin două ore pe zi, online, în parc cu pensionarii sau cu familia și asta l-a avantajat în concurs:  „Pentru el a fost un test important, a fost prima competiție internațională foarte importantă. I-am dat foarte multe sfaturi. Dar e un copil foarte mic, are opt ani. Deocamdată e controlat de emoții, îi afectează şi jocul. Doar că şi la adversar e același lucru. El a jucat mai bine decât ceilalți adversari. A greșit mai puțin. El muncește foarte mult şi ăsta i-a fost avantajul.” ”În vacanță, am alocat cam 3 ore pe zi șahului, pentru că a trebuit să mă pregătesc cu antrenorii mei pentru Campionatul Uniunii Europene.” a spus Iustin pentru Matricea.ro.

Nicolas se antrenează în sportul minții de la 4 ani, după ce bunicul lui i-a deschis calea către acest sport. ”Primele competiții au fost pe plan local în Iași când aveam 5 ani.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.