Die Welt: PNRR-ul României era atât de slab încât Comisia Europeană a amenințat cu respingerea. Adrian Papahagi: Tot ce vor reuși pluseriștii va fi să îmbogățească niște ONG-uri și să se facă de râs

2 min read
Die Welt: PNRR-ul României era atât de slab încât Comisia Europeană a amenințat cu respingerea. Adrian Papahagi: Tot ce vor reuși pluseriștii va fi să îmbogățească niște ONG-uri și să se facă de râs

Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul a patru state (Croaţia, Cipru, Lituania şi Slovenia) iar cele ale Irlandei și Cehiei urmează. În schimb, România trebuie să-și refacă planul, până la finalul lunii septembrie, scrie Die Welt.
„Cu cele patru planuri adoptate luni, un total de 16 din cele 27 de state membre ale UE au primit acum «Go» și pot conta pe un avans de 13% din fondurile la care au apelat. Miniștrii de finanțe ar trebui să primească transferurile de bani în următoarele săptămâni. Planurile Belgiei, Germaniei, Danemarcei, Franței, Greciei, Italiei, Letoniei, Luxemburgului, Austriei, Portugaliei, Slovaciei și Spaniei fuseseră deja aprobate de către Comisie și statele membre la începutul lunii iulie“, arată Die Welt.
Însă, în ceea ce privește România, publicația germană prezintă o perspectivă extrem de critică.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.
„Comisia nu vrea nici măcar să decidă asupra planului românesc până la sfârșitul lunii septembrie, situația fiind în acest caz, al României, cu mult mai delicată decat la celelalte țări.
Planul prezentat de București a ridicat foarte multe întrebări pentru autoritățile de la Bruxelles. România a solicitat 15 miliarde de euro în împrumuturi soft și 14,3 miliarde de euro în transferuri nerambursabile. La Bruxelles, se spune că planul predat avea deficite semnificative, inclusiv lipsa informațiilor privind costurile și cheltuielile. Atât de mari erau lacunele, atât de mare era nevoia Comisiei de a primi informații concrete, încât guvernul român a trebuit să solicite oficial Comisiei UE prelungirea termenului de evaluare până la sfârșitul lunii septembrie.
Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului  R3media.
Cu toate acestea, este probabil ca acest pas să fi fost precedat de un avertisment de la Bruxelles,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.