Doar o iubire oarba vindeca o durere surda

2 min read
Doar o iubire oarba vindeca o durere surda

Postul este o închidere temporară și parțială a cotidianului, pentru mentenanță (revizie) duhovnicească. Este o pregătire pentru Golgota, ca în Vinerea Mare să ne cutremurăm mai tare decât pământul, văzând Jertfa Fiului lui Dumnezeu pentru noi. Fiul lui Dumnezeu ne protejează, dar nu ne sufocă. Ne lasă să ne dezvoltăm, ca pe niște copii de șase ani, care învață să curețe mere. Când apar minunile? Când suntem în contact cu Fiul lui Dumnezeu. În Biblie nu scrie că nu scăpăm de ceea ce ne e frică, ci – dimpotrivă – scrie că credința este curajul de a renunța la toate fricile, prin puterea primită de la Fiul lui Dumnezeu. Din credință se naște libertatea, din libertate se naște bucuria.
Primul pas spre fericire este să vrem să ieșim din ignoranță, aroganță și nepăsare. Al doilea pas este să nu ne mai mințim, să nu ne mai prefacem, să nu ne mai amăgim, să nu ne mai facem iluzii. Să renunțăm la vechile obișnuințe, care ne țin pe loc și ne duc într-o zonă de stagnare, de nefericire, de deznădejde.
Al treilea pas este încrederea în Fiul lui Dumnezeu. Cine a crezut în El, nu a fost dezamăgit (Dismas pe Golgota, Iair în Capernaum, Fotini în Sihar, Zaheu în Ierihon). Fiul lui Dumnezeu ne poate dărui ceea ce are, veșnicia promisă, nu este o păcăleală deloc. Vă invit să citim cartea Neemia, pentru a vedea cât de important este pentru noi altarul/templul și cât de important este să iubim cuvântul biblic insuflat de Dumnezeu.
Oamenii care nu sunt dispuși să renunțe la păcat nu vor să audă de cele sfinte. Dependența e monstruoasă și numai Fiul lui Dumnezeu ne poate vindeca de drogul păcatului. Toți păcătoșii ascund un strigăt disperat după ajutor, iar Fiul lui Dumnezeu îi aude pe toți,

 » sursa: www.crestinortodox.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.