doar trei spitale în 32 de ani. Din PNRR nu se va construi niciunul – CRITICII.RO

2 min read
doar trei spitale în 32 de ani. Din PNRR nu se va construi niciunul – CRITICII.RO

În 32 de ani politicienii care s-au perindat la putere – fie ca partidul se numea PSD, PD, PDL, PNL etc.- nu au reușit să construiască mai mult de 3 spitale și acelea cu mare greutate, la Iași, Fălticeni și Mioveni. Altminteri, nici înainte de pandemie, nici după, Guvernul nu a reușit să direcționeze fonduri nici măcar pentru modernizare unităților medicale astfel încât să se diminueze riscul izbucnirii unor incendii din cauza suprasolicitării instalațiilor electrice.

O speranță ar fi fost PNRR, însă Adriana Pistol, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a declarat recent că nu este prevăzută o astfel de investiție, ci doar finanțări pentru diverse îmbunătăţiri, construcţii, reamenajări – și aici doar pentru 25 de spitale. Ulterior, aceasta a revenit și a precizat că, de fapt, lista obiectivelor de investiții din PNRR aprobată de Comisia Europeană cuprinde și spitale noi. Așadar, nicidecum nu vom avea 25 de spitale noi până în 2026, așa cum ne-a amăgit Alexandru Rafila.

Un lucru este cert, dacă statul are bani pentru pensiile speciale ale plagiatorilor precum Ciucă și clica sa, precum și fonduri pentru subvenționarea partidelor politice, atunci cu siguranță că există bani și pentru a construi spitale regionale cu aparatură de top. Singura condiție ar fi ca acești politicieni să nu mai fure. E clar că PNRR este un alt proiect de investiții sortit eșecului, iar banii se vor risipi ca întotdeauna pe studii de fezabilitate și alte nimicuri, cu dedicație pentru firmele de partid.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.