Doi inspectori ANAF trimiși în judecată pentru că au cerut bani. Asta fac cam toți inspectorii antifraudă – CURIERUL ROMÂNESC

Doi inspectori din cadrul ANAF – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Alexandria au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, de către procurorii DNA Ploieşti, pentru luare de mită şi fals intelectual.

Conform unui comunicat de presă transmis, joi, de DNA, faptele de care cei doi sunt acuzaţi au legătură cu un control efectuat la un magazin aparţinând unei întreprinderi individuale, ei aplicând o amendă de doar 1.500 lei, faţă de 10.000 lei cât ar fi fost corect.

„La data de 16 aprilie 2021, inculpaţii Minea Adrian şi Rădulescu Adrian Bogdan, în calitate de inspectori ANAF, în urma efectuării unui control la un magazin aparţinând unei întreprinderi individuale, ar fi pretins şi ar fi primit de la o angajată a magazinului suma de 2.000 lei pentru a nu-şi exercita atribuţiile de serviciu cu ocazia controlului, respectiv pentru a aplica o sancţiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate. Totodată, în acelaşi context, cei doi inculpaţi i-ar fi creat convingerea angajatei respective că îi pot suspenda activitatea economică”, spun anchetatorii.

Banii respectivi ar fi fost primiţi de cei doi inculpaţi pentru a consemna în procesul verbal de contravenţie, în fals, că ar fi identificat în interiorul magazinului o sumă nejustificată mai mică decât cea găsită în realitate, astfel încât să se încadreze în intervalul minim de amendă, explică DNA.

Potrivit anchetatorilor, după ce ar fi primit suma de 2.000 lei, cei doi inspectori ar fi aplicat sancţiunea contravenţională în cuantum de 1.500 lei, faţă de 10.000 lei cât ar fi fost corect.

În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova. 

 » sursa: www.curierulromanesc.ro