Doi tineri părinți au lansat WonderBaby – prima aplicație românească, care oferă părinților ajutor în creșterea și monitorizarea evoluției copiilor

Pornind de la nevoile lor, tinerii părinți antreprenori români Teodora Șaguna (specialist în marketing și e-commerce) și Bogdan Manole (specialist în domeniul echipamentelor medicale) au creat WonderBaby – The Pediatrics App, care își propune să fie prietenul de nădejde al părinților. Aplicatia este prima de acest gen creată integral în România, a cărei dezvoltare a durat 2 ani de zile, cu o investiție de peste 200.000 de euro. Cei 2 fondatori își propun un plan pe termen lung de investiții și dezvoltare pentru a adapta constant funcționalitățile, nevoilor părinților români.
Parinții au acum o aplicație prin care pot ține un jurnal zilnic al evoluției copilului lor pentru a-i monitoriza creșterea și dezvoltarea, având constant acces la informații validate de medici pediatri, la articole cu informații de specialitate, la dosarul medical al bebelușului și contact cu un medic specialist, oricând au nevoie.
Pentru că fondatorii WonderBaby – The Pediatrics App vor să sprijine părinții încă de la momentul nașterii, ei au ales și să doneze secțiilor de pediatrie ale spitalelor din București aparate moderne de monitorizare a greutății bebelușilor. Primii care au primit donații sunt copiii din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Secția de Oncologie Pediatrică  Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu București, cei de care se ocupa Asociația PAVEL etc. WonderBaby va continua susținerea secțiilor de pediatrie și în perioada următoare.
“Experiența primului copil vine cu multe necunoscute și o lipsă totală de control, iar eu am simțit din plin această nevoie de a ști cât mai multe despre copilul meu și despre cum să îl îngrijesc mai bine. Așa ne-a venit ideea acestei aplicații, menită să conecteze prin tehnologie parinții cu medicii pediatri, sa urmărească evoluția și parcusursul de creștere al copiilor, având suport constant al specialiștilor pediatri.” povestește fondatoarea, Teodora Șaguna.
Aplicația oferă acces video sau telefonic la un medic pediatru,

 » sursa: www.qbebe.ro